Decaderile din drepturile parintesti, foarte greu de argumentat!

Decaderile din drepturile parintesti, foarte greu de argumentat!
Asta o sustin reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, drept dovada fiind putinele cazuri de decaderi din drepturile parintesti inregistrate la Botosani.

De la inceputul anului curent si pana in prezent, la DGASPC sunt inregistrate doar doua actiuni de decaderi din drepturile parintesti, dintre care una este definitiva si cealalta inca pe rol.

Cazul in care instanta inca nu s-a pronuntat este dovada inconstientei unei mame fata de propriul copil. Conform celor relatate de reprezentantii directiei, un baiat, in varsta de noua ani, a fost abuzat de mama sa si de concuinul acesteia.

"Copilul a fost ars cu ciorba si a fost pus sa stea pe coji de nuca. Noi am fost sesizati de catre un profesor de la scoala, unde invata baiatul. Mama a invocat ca s-a ars singur, dar copilul a declarat la politie ca a fost fortat de mama sa. Noi am luat masuri imediat si am dus copilul la un asistent maternal. In prezent, cazul este pe rol in instanta pentru decaderea din drepturile parintesti ale mamei", a declarat Alexandru Colbu, purtator de cuvant din cadrul DGASPC.

Comparativ cu anul trecut, situatia este similara, intrucat au fost promovate doua actiuni de decaderi din drepturile parintesti, dintre care, la una a fost admisa cererea DGASPC, iar cealalta, admisa de Tribunalul Botosani, a fost apoi respinsa de Curtea de Apel Suceava.

"In cel de-al doilea caz, unde a fost respinsa actiunea noastra, este vorba de o fetita de doi ani. Mama a fost ucisa de tatal micutei. Desi minora se afla in plasament la bunicii materni si tatal este dupa gratii, Curtea de Apel Suceava a respins decaderea din drepturi a tatalui care si-a ucis sotia", a adaugat Alexandru Colbu.

Reprezentantii DGASPC spun ca decaderile din drepturi sunt atat de rare pentru ca trebuie sa existe argumente si probe foarte bine intemeiate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
173

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
359

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
95

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...