Deblocarea posturilor la Serviciul de Ambulanţă şi noi proceduri de lucru, transmise astăzi în videoconferinţă

Deblocarea posturilor la Serviciul de Ambulanţă şi noi proceduri de lucru, transmise astăzi în videoconferinţă
Prefectul de Botoşani, alături de toţi reprezentanţii instituţiilor cu rol în asistenţa medicală de urgenţe, a participat astăzi la o videoconferinţă menită să transmită în teritoriu ultimele noutăţi legislative şi de proceduri interne. Coordonată de secretarul de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, întâlnirea a adus o veste bună Serviciului Judeţean de Ambulanţă prin anunţul privind deblocarea, până la sfârşitul anului, a  posturilor de asistenţi şi brancardieri rămase vacante din diverse motive.
 
Totodată, secretarul de stat a atras atenţia că sunt numeroase cazuri în care ambulanţele sunt blocate de întârzierea cu care spitalele preiau bolnavii şi a anunţat sancţiuni clare pe viitor în astfel de situaţii. Precizările s-au referit şi la folosirea insuficientă a sistemului de telemedicină. "Folosiţi sistemul de telemedicină, acolo unde se poate, nu mai plimbaţi sute de kilometri pacienţii doar pentru un consult care poate fi făcut foarte bine şi fără transportul efectiv al bolnavului", a cerut secretarul de stat.

 Şi în ceea ce priveşte elicopterele SMURD, Arafat a atenţionat că uneori acestea sunt solicitate cu întârziere la nivelul judeţelor, ceea ce poate pune în pericol starea pacienţilor, ultimul caz de acest gen fiind un accident cu multiple victime.
Pentru evitarea accidentării în ambulanţe, şeful DSU a solicitat să se respecte fără excepţie regula centurilor de siguranţă în timpul deplasărilor. "Şoferul nu porneşte ambulanţa până ce toată lumea are centuri de siguranţă, iar pacientul este foarte bine ancorat pe targă!", a cerut secretarul de stat.

 Înfiinţarea DSU aduce o serie de noi atribuţii angajaţilor din activitatea de asistenţă medicală de urgenţă, aceştia trebuind în următoarea perioadă să le analizeze făcând, dacă este cazul, propuneri de completare şi modificare legislativă.

Cancelaria Prefectului
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de dotare cu laboratoare inteligente la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani

astăzi, 17:23
29

Proiectul care se va derula în perioada 25.01.2024-19.12.2024 are o valoare totală de 702.418,70 lei și va fi finanțat integral printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadru...

(P) Cum alegi tricoul perfect

astăzi, 16:15
39

Chiar dacă vremea de afară momentan nu este extrem de călduroasă, primăvara s-a instalat deja și este timpul să vorbim despre ținutele de primăvară. Fie că alegi să porți un tricou Guess,...

30 de ani de la moartea actorului din Dorohoi care a făcut istorie în teatru și film!

astăzi, 15:43
187

Ştefan Tapalagă s-a născut pe 4 aprilie 1933, la Dorohoi, oraș unde a urmat școala primară și liceul. În 1961 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică &qu...