Debitul Prutului este la cel mai scăzut nivel din ultimii șase ani, din cauza secetei

Debitul râului Prut este la cel mai scăzut nivel din ultimii șase ani, pe fondul unei secete prelungite, a declarat, vineri, pentru agerpres.ro, directorul Barajului Stânca-Costești, Mircea Vucovici.

Potrivit sursei citate, la Stația hidrometrică de la Rădăuți Prut, debitul râului este de 18,6 mc/s, în condițiile în care media multianuală a Prutului este de 81 mc/s.

"Este o secetă puternică. Debitul scăzut nu creează probleme deocamdată, pentru că nu s-au introdus restricții în ceea ce privește consumurile de apă. Atunci când se introduc restricții, prima dată se văduvesc irigațiile și în ultima etapă se fac restricții de apă pentru populație", a afirmat Vucovici.

Debitul evacuat din Barajul Stânca-Costești este în prezent de 32 mc/s, ceea ce asigură necesarul de apă pentru localitățile din aval.

Lacul de la Stânca-Costești are o capacitate de 1,4 miliarde metri cubi, însă în acest moment volumul de apă existent este de doar 444,2 milioane metri cubi, ceea ce reprezintă o treime din capacitatea proiectată.

Sursa agerpres.ro .

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Val de nemulțumiri după ce mai mulți câini dintr-un oraș botoșănean ar fi fost eutanasiați. Ce zice primarul! (foto)

Monday, 2 September 2024

O informație conform căreia mai mulți câini de la padocul din Flămânzi ar fi fost eutanasiați a stârnit indignarea mai multor iubitori de animale. Totul a pornit de la o post...

Coloract 2024 la Botoșani: Zeci de copii și tineri s-au întrecut în scop caritabil și s-au „bătut” cu prafuri colorate! (foto, video)

Sunday, 1 September 2024

Primăria Municipiului Botoșani, în parteneriat cu Clubul Interact Botoșani, a organizat cel mai colorat cros al toamnei – Coloract. Crosul Coloract a avut un traseu de 2 km, care a p...

Spitalul Județean „Mavromati” amendat de DSP, conducerea intenționează să depună contestație! (video)

Saturday, 31 August 2024

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani au aplicat o amendă de 10.000 de lei Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani pentru constatarea mai mul...