De ziua lor: Polițiștii de frontieră din Botoșani au curățat râul Prut și lacul de la Stânca, astăzi și copiii au avut parte de surprize

Data de 24 iulie a fost desemnată drept Ziua Poliției de Frontieră Române. Un prilej fericit pentru polițiștii de frontieră botoșăneni de a organiza acțiuni deosebite.

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Stânca s-au implicat, în săptămâna premergătoare Zilei Poliției de Frontieră Române, în acțiunea de ecologizare a râului Prut și a lacului de acumulare Stânca, organizată de Asociația GAL Valea Prutului, în judeţul Botoşani.

Acțiunea a avut loc în zona lacului de acumulare și pe malul râului Prut.

Poliţiştii de frontieră s-au implicat voluntar în campanie din dorința de a participa activ la acțiunile de ecologizare a râului Prut.

 

S-au înarmat cu saci de gunoi și alături de ceilalți voluntari au participat la acţiunea de ecologizare a malului râului Prut, locul unde polițiștii de frontieră își desfășoară activitatea zi de zi.

Echipați cu mănuși şi saci şi au început să adune fiecare pet sau pungă de plastic în dorința de a oferi un exemplu de bune practici.

De asemenea, cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră Române, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoșani organizează astăzi, 24 Iulie 2023, în Parcul Mihai Eminescu, începând cu ora 10.00, o activitate dedicată copiilor.

Polițiștii prezintă tehnica de mobilitate terestră, aparatura de supraveghere, dar şi autospecialele, pe care cei mici vor avea ocazia să le inspecteze. Atracțiile zilei sunt reprezentate de exercițiile demonstrative ale ”colegilor” canini.


La mulți ani, Poliția de Frontieră!

Data de 24 iulie a fost desemnată ca Ziua Poliției de Frontieră Române prin articolul nr. 45 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 104 din 27 iunie 2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

Alegerea acestei date este legată de unirea celor două structuri grănicerești din Moldova și Țara Românească de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza din data de 24 iulie 1864. Prin Înaltul Decret Domnesc numărul 893 din 24 iulie 1864 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza se prevedea organizarea grănicerilor din Moldova după modelul celui din Țara Românească și unirea celor două corpuri grănicerești.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiile de vegetație uscată iau amploare în județul Botoșani: Adăpost de animale și hectare mistuite de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:10

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. &Ic...

Vicepremierul Anastasiu, mesaj pentru bugetarii care vor fi concediați: ”Numai cine nu dorește nu muncește!”

astăzi, 09:58

Vicepremierul Dragoș Anastasiu afirmă că al doilea pachet fiscal pregătit și anunțat deja de prim-ministrul Ilie Bolojan, care va fi gata în două săptămâni, va cuprinde concedieri...

Angajăm Reprezentant Comercial!

astăzi, 09:42

Căutăm o persoană motivată, cu bune abilități de comunicare, negociere și persuasiune, orientare către client și atitudine pro-activă. Descrierea jobului: -consolidează și menține r...