De vineri, toamna revine în forţă

De vineri, toamna revine în forţă
Vine o nouă masă de aer rece dinspre nordul continentului, acoperind până sâmbătă întreaga ţară. Doar în Lunca Dunării şi în sudestul extrem maximele mai trec doar puţin peste 20 de grade. Va fi de-a dreptul frig în Moldova, unde maximele se vor opri şi la numai 13-14 grade. Dar dacă vineri şi sâmbătă pare că toamna s-a impus cu frig şi ploi, duminică revin, în special la câmpie, temperaturile ce ating din nou şi chiar trec de 25 de grade.

Luna octombrie începe cu dreptul. Vremea se anunţă frumoasă în cea mai mare parte a ţării, chiar dacă se mai adună şi ceva nori peste nordvestul ţării, mai ales în partea a doua a zilei, când se vor arăta şi ceva ploi, dar numai la nivel local şi fără să fie însemnate cantitativ. Câteva ploi răzleţe se mai arată astăzi doar în primele ore ale zilei şi în sudestul extrem, dar soarele va ieşi peste zi învingător. Vântul nu va trece de moderat decât în zona montană înaltă, unde rafalele vor fi destul de agresive. Temperaturile însă la amiază nu lasă de dorit indiferent de regiune, atingând valori de la 18 până chiar spre 28 de grade Celsius.

Moldovenii au astăzi parte de mai mult soare decât ieri. Nu se anunţă ploi în nici o parte a regiunii, iar norii se răresc, permiţând soarelui să aducă temperaturi între 22 şi 24 de grade.

Vineri plouă în Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei. Frontul atmosferic venit peste noapte va lăsa însă în urmă soarele peste Maramureş, Crişana şi nordul Transilveniei. Tot zi însorită va fi şi în Muntenia şi Dobrogea, ca şi în extremitatea sudică a Moldovei. Temperatura va atinge aici chiar şi 29, dacă nu 30 de grade la amiază. Dar în nord se răceşte, mercurul oprindu-se şi al 20 de grade în Baia Mare şi Iaşi, în timp ce la Suceava vor fi doar 16 grade Celsius.

Ziua de sâmbătă aduce o răcire drastică la nivelul întregii ţări. Va ploua pe arii extinse în afara arcului carpatic, dar şi în Banat şi sudul Transilvaniei, dar chiar şi în regiunile însorite, maximele scad dramatic. Nu vor mai fi temperaturi peste 22 de grade, iar în Moldova se vor atinge şi 13-14 grade la amiază.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
85

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
94

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
131

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...