DE SEZON: Cura cu afine și miere de albine, pentru memorie bună și viață sănătoasă!
Stiri BotosaniLuni, 25 Iulie 2016Actualitate211 vizualizăriAfinele sunt foarte bogate în antioxidanți, vitaminele A, B, C, E, F, PP, seleniu, zinc, fosfor, cupru, calciu, natriu, fier, antociani, magneziu, mangan, fibre, acid aleagic, pterostilbene. Afinele au proprietăți antibiotice, imunostimulatoare, antiifecțioasă, antibacteriană, anticancerigene, ajută la regenerarea vaselor de sânge, la normalizarea glicemiei, la regenerarea retinei, crește sensibilitatea fotoreceptorilor de la nivelul ochiului, neutralizează infecțiile din intestin, dilată ușor vasele coronare, protejează organismul împotriva radioactivității, iar mirtilina, o substanță conținută de fructe și frunze, penetrează celula bacteriei și îi slăbește vitalitatea, scade glicemia, pe când pigmenții care dau nuanța albăstruie fructului protejează corpul împotriva radioactivității și reglează procesele imunitare.
Pentru a vă putea bucura de beneficiile afinelor trebuie să consumați minumum 150 g zilnic, dar pentru că sezonul acestora este scurt, de 3-4 săptămâni, este bine să va răsfățați organismul cu 400g zilnic, atât pentru a preveni diverse afecțiuni, dar și pentru a le trata.
Această cură presupune consumul zilnic a 200-400 g de afine amestecate cu miere de albine (bio sau organică) de preferat de munte, din regiunile în care cresc afinele, în 3 reprize, cu jumătate de oră înaintea meselor principale. Fructele trebuie să fie proaspete, bine spălate, și alese de cele stricate, pentru a evita apariția problemelor gastro-intestinale. Le puteți consuma ca atare sau sub formă de suc, dar în acest caz, nu uitați să consumați și coaja, care este foarte bogată în substanțe active. Cura se ține minimum 10 zile și maximum 1 lună.
Acestă cură este indicată în special persoanelor care suferă de:
-infecții urinare;
-obezitate;
-lipsa apetitului;
-ateroscleroza;
-colesterol și trigliceride mărite;
-varice și sensibilitate capilară;
-reumatism;
-gută;
-constipație și diaree;
-viroze respiaratorii;
-oboseală și oboseală cronică;
-extenuare fizică și psihică;
-boli de stomac și intestine;
-scăderea acuității vizuale (retinita pigmentoasă, glaucomul, miopia, etc.);
-pierderi de memorie;
-probleme cardiovasculare;
-cancer, în special cel de colon, gastric, intestinal, ovare și ficat. Datorită acidului aleagic, pterostilbenelor, antocianinei, vitaminei C și cuprului care se regăsesc în compoziția afinelor, acestea pot duce la prevenirea și vindecarea cancerului, prin moartea celulelor canceroase;
-maladia Alzheimer;
-demență vasculară;
-artrită reumatoidă;
-reumatism;
-degenerescență maculară.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)
19
Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...
Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!
44
În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...
Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!
152
În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici