De maine, dispar cartile de munca! Cum ti se va calcula vechimea de anul viitor?

De maine, dispar cartile de munca! Cum ti se va calcula vechimea de anul viitor?
 Cartile de munca, in forma pe care o stim cu totii, vor fi retrase de la 1 ianuarie 2011. Toate informatiile inscrise pe aceste carnete, respectiv vechimea in munca, salariile castigate si locurile de munca ale angajatilor, vor fi preluate in registrul electronic de evidenta a salariatilor, pe care angajatorii il completeaza deja de cativa ani. Eliminarea carnetelor de munca in varianta fizica face parte din programul Guvernului de informatizare a administratiei publice, scrie incont.ro.

Potrivit reprezentantilor Inspectiei Muncii, angajatorii nu vor mai fi obligati, de la 1 ianuarie 2011, sa completeze carnetele de munca cu datele salariatilor, toate acestea fiind preluate in varianta electronica.
 
De asemenea, celor care se angajeaza pentru prima data dupa 1 ianuarie nu li se va mai completa carnet de munca in varianta fizica.
 
Toate datele cuprinse in cartile de munca deja existente au fost transferate in baza de date a Casei Nationale de Pensii, iar carnetele au fost scanate.
 
Pana la jumatatea anului, Casa de Pensii va inapoia cartile de munca titularilor, care le vor pastra pentru eventuale erori aparute in sistemul electronic, scrie sursa citata.
 
Din ianuarie, toate datele de identificare ale salariartilor din Romania, precum si istoricul profesional vor fi inscrise in registrul de evidenta al salariatilor, pe care angajatorii au obligatia sa il completeze si sa il trimita lunar Inspectoratelor Teritoriale de Munca.
 
Pe baza acestor registre electronice se completeaza baza de date cu fiecare modificare aparuta in parcursul profesional al angajatilor (data angajarii si a concedierii, majorari sau miscorari de salariu, reincadrari), astfel incat la data iesirii la pensie casele judetene de pensii vor avea toate datele necesare la calcularea punctajului de pensie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
467

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
639

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
747

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...