DE LUAT AMINTE: Barmaniţă amendată pentru că i-a vândut alcool unui minor care a murit într-un accident rutier

Adolescentul de 16 ani a ieşit în stare avansată de ebrietate dintr-un local în care a băut şi la puţin timp s-a împiedicat şi a căzut în drum, fiind omorât pe loc de un camion.

Ancheta poliţiei în cazul unui tragic accident petrecut la finele săptămânii trecute la Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava, unde un camion încărcat cu lemn a omorât un adolescent în vârstă de 16 ani care era căzut pe carosabil, a refăcut traseul pe care l-a urmat minorul înainte de tragedie, stabilindu-se că acesta a consumat o importantă cantitate de alcool, bere cu votcă, la un bar aflat la aproximativ o sută de metri de locul în care s-a petrecut nenorocirea.

În baza declaraţiilor adunate de la mai mulţi martori s-a stabilit că minorul a consumat alcool la localul SC Regina Nopţii din localitate. Cum în interior era afişat mesajul "Nu vindem alcool minorilor!", poliţiştii nu au putut decât să o amendeze pe vânzătoarea care i-a vândut alcool minorului de 16 ani în noaptea de 23 spre 24 mai, când s-a produs tragedia. Femeia a încasat o amendă în cuantum de 500 de lei, în baza Legii 61/1991, articolul 2, punctul 22, care pedepsește contravențional servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a minorilor. Este o amendă banală, care însă ar trebui să fie un semnal de alarmă cu privire la ce tragedii se poate ajunge în cazul în care minorii consumă cantităţi mari de alcool, scrie Monitorul de Suceava.

Din ancheta derulată de lucrătorii Compartimentului Rutier al Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc rezultă că în noaptea de vineri spre sâmbătă, în miez de noapte, Nicolai S., în vârstă de 27 de ani, din comuna Şaru Dornei, aflat la volanul camionului cu semiremorcă, ambele încărcate cu lemn, l-a lovit în plin pe minorul de 16 ani, Andrei Nicolae H., localnic, care era căzut pe carosabil. Adolescentul a ieşit în stare avansată de ebrietate din local şi la puţin timp clienţii au auzit un impact violent. Minorul s-a împiedicat şi a căzut în drum, în apropiere de axul şoselei, fiind omorât pe loc de camionul condus de şoferul din Şaru Dornei, care a declarat că nu mai avea cum evita tragedia, mai scrie monitorulsv.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...