DE LA CITITORI: Scrisoare deschisa Domnului Primar al Municipiului Botosani

DE LA CITITORI: Scrisoare deschisa Domnului Primar al Municipiului Botosani
Subsemnatul Codău Costel, locuitor al municipiului Botoşani, Bulevardul George Enescu, nr. 2, Scara A, Apartamentul 2, Bloc P2, vă aduc la cunoştinţă faptul că la Scara C se face extindere de spaţiu la parter pe spaţiul verde din faţa blocului.

Astăzi când m-am întors de la serviciu era deja împrejmuit cu gard de tablă spaţiul verde din faţa blocului şi lucrau nişte muncitori pe care i-am întrebat şi mi-au spus ca se face extinderea brutăriei.

Domnule primar, proprietara brutăriei de la parterul blocului P2, scara C, a avut spaţiu alăturat brutăriei şi l-a închiriat sau vândut la SC RAIFFESEN BANK SA – FILIALA BOTOŞANI, iar acum vrea să se extindă pe singurul spaţiu verde din faţa blocului. Din discuţiile cu dl. Aniculăese am înţeles că s-a aprobat şi extinderea de spaţiu în spatele brutăriei. De ce a şi-a înstrăinat spaţiile şi acum doreşte extinderea pe cel al primăriei?

Cum aţi putut aproba o asemenea extindere fără ca să existe şi acordul celor 36 de familii care locuiesc în cele trei scări din acest bloc?

Noi, cetăţenii, nu mai contam pentru conducerea primăriei? Aveţi nevoie de noi numai la vot? Dar daca şi noi cele 36 de familii solicităm şi noi cota parte din terenul ce ni se cuvine ca proprietari de apartamente tot lângă bloc de unde ne daţi stimate domnule primar? Pe lângă faptul că nu s-a cerut aprobare, cum a putut pune la mapa dvs. arhitectul semnarea unei asemenea autorizaţii, care sfidează cele mei elementare norme de arhitectură? Blocul este amplasat întruna din cele mai importante intersecţii unde cred că se impune respectarea faţadelor existente?

Dacă vrem să facem anveloparea blocului cu sistem termoizolant trebuie să ai acceptul tuturor locatarilor, dar pentru extinderea spaţiilor nu mai este necesar. Cu asemenea lucrări s-au distrus o mulţime de spaţii verzi din municipiu (ex. Marchian – magazin, etc.).

Cred că nu banul a prelevat în acest caz, ci unele erori şi exces de zel al unor funcţionari.

Aşa s-a dat aprobare şi pentru extinderea magazinului de maşini de la blocul vecin, iar maşinile care aprovizionează magazinul PITA cu greu intră şi ies pe spaţiul rămas, iar acum dvs. iar îl îngustaţi.
Vă rog în numele locatarilor acestui bloc să dispuneţi sistarea lucrărilor şi refacerea spaţiului verde distrus.
 
5 octombrie 2010,
Codău Costel


 

     

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
328

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
467

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
592

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...