De la cald la frig: estimări meteorologice pentru următoarele zile
BOTOSANI

De la cald la frig: estimări meteorologice pentru următoarele zile
Vremea ne supune unor "încercări" interesante în următoarele zile, potrivit prognozelor meteorologice: de la o zi caldă, mai caldă decât normalul termic al perioadei, la zile reci şi ploioase.

Regiunea Moldovei va fi traversată de o masă de aer cald, tropical, urmată imediat de o masă de aer rece, de provenienţă polară. Astfel că diferenţele de temperaturi între cele două "extreme" pot ajunge şi la 10ºC.

Luni se anunţă o zi frumoasă, dacă nu ne speriem de aversele de dimineaţă. Maxima zilei va fi de 18ºC, însă minima va coborî la 4ºC. Cerul se va degaja treptat, iar vântul se va roti uşor din sud-vest.

Marţi, însă, maxima abia va ajunge la 8ºC, în timp ce minima va fi de 4ºC. Dimineaţă se va semnala o ploaie uşoară, astfel că cerul va fi noros pe mai tot parcursul zilei, iar vântul va sufla variabil din nord- est. Ziua de miercuri va fi ploioasă şi destul de rece, temperaturile urmând să oscileze între 6ºC şi 1ºC. Cerul va fi acoperit iar vântul va sufla dinspre nord, accentuând însă senzaţia de frig.

De joi, însă, nu vom mai putea spera la zile calde şi frumoase, pentru că îşi fac apariţia precipitaţiile mixte- ploaie amestecată cu zăpadă. Vântul va sufla slab la moderat predominant din sector nord- vestic, iar temperaturile vor avea valori cuprinse între 4ºC şi 2ºC. Vineri, cerul va fi mai mult noros, iar vântul se va roti din sud- vest. Maxima va fi de 4ºC în timp ce minima nopţii va coborî la minus 1ºC.

Weekendul viitor se va menţine în aceeaşi linie, cu temperaturi scăzute, dar lipsit de precipitaţii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla predominant din sector sudic. Atât sâmbătă cât şi duminică, temperaturile vor avea valori cuprinse între 6ºC şi 1ºC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
179

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
56

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
103

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...