De la bucătari la oameni de afaceri- candidații care cer votul botoșănenilor! Lista celor care vor să ajungă în Parlament

De la bucătari la oameni de afaceri- candidații care cer votul botoșănenilor! Lista celor care vor să ajungă în Parlament
Zeci de persoane intră la Botoșani în cursa pentru obținerea unui mandat pentru următorii patru ani în Parlamentul României.

Ziua de miercuri a fost un adevărat festival politic, cu depuneri de candidaturi la Biroul Electoral de Circumscripție Județean, dat fiind că data de 27 octombrie este data limită până la care pot fi depuse candidaturile pentru alegerile ce vor avea loc în data de 11 decembrie.
 
Lista candidaților de la Botoșani pentru un mandat de deputat sau senator cuprinde nume mai mult sau mai puțin cunoscute, care s-au făcut sau nu remarcate de-a lungul timpului în activitățile pe care le-au desfășurat. Nu au făcut un pas înapoi și își doresc să mai fie încă patru ani în Parlament majoritatea parlamentarilor actuali, unii dintre aceștia schimbând pe ultima sută de metri tabăra politică. Pe listă se regăsesc și persoane care în ultimii ani, în funcție de interese, s-au plimbat pe la diferite partide, dar și persoane care probabil nu au ajuns și nici nu vor ajunge vreodată prin județul nostru.

Bucătari, factori poștali, cântăreți de muzică populară, manageri de proiect, profesori, economiști, juriști, oameni de afaceri, funcționari, ingineri, sunt pe lista celor care cer votul botoșănenilor pe 11 decembrie, cu toții fiind convinși că știu cel mai bine ce trebuie acestui județ și neavând vreo reținere în a răsturna tolba cu promisiuni în prag de campanie electorală.
 
La PNL, lista pentru Camera Deputaților este deschisă de fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Cristian Achiței, urmat de Cristian Roman, Verginel Gireadă, Mariana Saucă, Gabriel Alecsandru, Eduardt Cozminschi, Maricel Maxim și Radu Lebădă.
 
Pentru Senat, lista este deschisă de actualul deputat Costel Șoptică, urmat de Viorel Grigoraș, Cătălina Lupașcu, Cătălin Rotundu și Sorin Cornilă. Targetul liberalilor botoșăneni este să obțină trei mandate de deputat și unul de senator.
 
Opt candidați la Camera Deputaților și cinci la Senat au și social-democrații. Primul pe lista de candidați pentru Camera Deputaților este deputatul Tamara Ciofu, dorind un mandat de parlamentar și Mihaela Huncă, Marius Budăi, Răzvan Rotaru, Costel Lupașcu, Cristina Anton, Sorin Dănilă și Dan Deleanu. Candidații social-democrați pentru Senat sunt Doina Federovici, Lucian Trufin, Albert Tănase, Cătălin Olaru și Cătălin Nistor. PSD și-a propus să obțină la Botoșani patru mandate de deputat și două de senator.

O altă formațiune politică ce are candidați la Botoșani, la alegerile parlamentare din 11 decembrie, este ALDE, care vrea să obțină la Botoșani minim două mandate de deputat și unul de senator. Pentru Camera Deputaţilor vor candida Liliana Mincă, Ştefan Dalca, Georgeta Vătui, Mihai Pavel, Cristian Cîrligeanu, Constantin Ursan, Diana Ţapu şi Ioan Nechifor, în timp ce, pentru Senat, ALDE îi propune pe Margareta Clipa, Radu Sorin Alexandrescu, Maria Plămadă, Cătălin Marian Lovin şi Mihai Marius Pricop. 
 
Și organizația județeană a PMP a depus la Biroul Electoral de Circumscripție Județean listele de candidați pentru Parlament. Pentru Senat vor candida Corneliu Popescu, Alina Chelaru, Sergiu Zvîncă, Viorel Călinescu şi Liliana Badale. Pentru Camera Deputaţilor, lista îi cuprinde pe Dan Ionescu, Tereza Nica, Andreea Pălei, Corneliu Bălăşanu, Vasile Adăscăliţei, Alexandra Moldovanu, Daniela Rebenciuc şi Petru Haucă.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România nu a ratat ocazia de a avea candidați la Botoșani, toate cele 13 persoane care candidează pentru Camera Deputaților și Senat din partea acestui partid fiind din alte județe. La Senat, din partea UDMR candidează Levente Szabo, Levente Benko, Vasile Horvath, Gizela Petrovici și Pal Lovasz, în timp ce candidații pentru Camera Deputaților sunt Levente Novak, Ildiko Colosvari, Endre Szocs, Tamas Ballo, Daniel Nistor, Ferencz Deak, Henrietta Dicu și Zoltan Batinas.
 
La PRU, pe prima poziție a listei de candidați pentru Camera Deputaților este Sorin Teju, urmat de Mircea Calistru, Marius Cristescu, Mihaela Luca, Daniel Alecu, Florin Moisuc, Ioan Cojocariu și Nicoale Bildea. Pentru Senat candidează Marian Jurgiu, Robert Cazacu, Ioan Simion, Emanuela Anița și Răzvan Căuneac.
 
Județul Botoșani va avea în mandatul 2016-2020 șase deputați și trei senatori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
51

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
33

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
92

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...