De la 1 ianuarie 2021 se scumpeşte curentul electric

De la 1 ianuarie 2021 se scumpeşte curentul electric

Curentul electric se scumpeşte de la 1 ianuarie 2021. Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), a pus în dezbatere publică tarifele de distribuție a energiei electrice care vor fi aplicate de toți cei opt operatori de rețea din România, de la 1 ianuarie 2021.

“Urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuție concesionari, ANRE a efectuat pentru fiecare operator de distribuţie concesionar, conform prevederilor Metodologiei, calculele prin care s-au stabilit tarifele de distribuţie pentru anul 2021, cu luarea în considerare a veniturilor ţintă iniţiale (calculate pe baza costurilor prognozate reglementate ale serviciului de distribuţie) şi a corecţiilor anuale aferente anului 2019”, arată ANRE.

Noile tarife de distribuție ar putea fi aprobate în Comitetul de Reglementare al ANRE care va avea loc în aceste zile. Autoritatea mai arată că “datele avute în vedere la stabilirea tarifelor pentru anul 2021 mai pot suferi modificări ca urmare a verificărilor și analizelor consolidate ce urmează a fi efectuate până la aprobarea tarifelor de distribuție”.

Iată creșterea de Delgaz Grid (E.On), principalul furnizor de la Botoșani.

IT 19,90 (lei/MWh)

MT 42,51 (lei/MWh)

JT 129,64 (lei/MWh)

Un consumator casnic din această zonă de distribuție va plăti așadar un tarif de distribuție total de 192,05 lei/MWh, după ce acum plătește 190,77 lei, deci va avea o creștere de 1,28 lei/MWh (0,6%), o creștere care este considerată de companie ca fiind aproape zero.

 

Spune-ne opinia ta