De ce vrea Basescu sa se dezbata sambata motiunea de cenzura

De ce vrea Basescu sa se dezbata sambata motiunea de cenzura

 TRAIAN BASESCU  Adevarul

Presedintele Traian Basescu a creat, ieri, o noua disputa, dupa ce a cerut Parlamentului sa voteze sambata motiunea de cenzura si nu marti, asa cum este programat, pe motiv ca altfel ar fi incalcata Constitutia.

Imediat dupa scrisoarea presedintelui, a inceput disputa dintre Putere si Opozitie. Pre¬sedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a declarat gata sa convoace imediat rapid Birourile Permanente, care sa stabileasca dezbaterea motiunii sambata. "Nu am stiut de la inceput de deciziile Curtii pentru ca nu le-am avut la mapa", a justificat Anastase faptul ca a fost de acord, initial, cu ziua de marti pentru dezbaterea motiunii, scrie Gandul.info.

Conform sursei citate, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a spus ca solicitarea lui Basescu este inutila, data discutarii motiunii fiind deja stabilita. "Solicitarea lui Basescu este o diversiune, e inadmisibila si impertinenta", a afirmat Adrian Nastase. Pedelistii au insistat in zadar pentru mutarea zilei de dezbatere, cu care ei insisi fusesera de acord, si l-au amenintat pe Geoana ca va suporta "consecintele politice si constitutionale".

Surse din PD-L au precizat, conform Gandul, ca Traian Basescu a cerut mutarea zilei de dezbatere, stiind clar ca nu va avea loc pentru ca parlamentarii sunt liberi in weekend, pentru a spune, ulterior, ca PSD si PNL sunt iresponsabile si ca nu sunt interesate decat de daramarea guvernului si nu de adoptarea sau respingerea rapida a legilor anticriza.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru botoșăneni transportați la spital în urma unui accident, victime evaluate de un pompier care pleca spre o misiune la Constanța! (Foto)

astăzi, 12:07

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier care s-a produs, duminică dimineață, pe raza localității Copălău. În eveniment au fost implicate două autoturisme. ...

Un american a vrut să treacă Vama Racovăț cu un permis cumpărat online!

astăzi, 11:18

Asta s-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 11:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț– ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de con...

Universitatea Craiova - FC Botoșani, astăzi de la ora 16:00

astăzi, 11:00

Universitatea Craiova primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani în etapa cu numărul 13 din Superliga României. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu CSU Craiova! Universit...