De ce pleacă românii în alte țări? Aici sunt condamnați la foame! Românii cheltuiesc cu mâncarea 30% din venituri, iar englezii doar 10%!

Singura matematică care nu a plăcut niciodată puterii a fost statistica, iar ultimele date Eurostat explică foarte clar că toate guvernele din ultimii ani i-au condamnat pe români la foame.  

Românii cheltuiesc pentru alimente şi băuturi răcoritoare cel mai mult din Uniunea Europeană, 27,8% din totalul cheltuielilor lor de consum, ponderi mari fiind consemnate şi în Lituania (20,9%) şi Estonia (19,6%), cu mult peste media europeană de 12,1%, potrivit datelor aferente anului 2018 publicate, luni, de biroul european de statistică Eurostat.

Potrivit sursei citate, ponderi de sub 10% din totalul cheltuielilor de consum ale gospodăriilor au fost înregistrate în patru state membre: Marea Britanie (7,8%), Irlanda (8,7%), Luxembourg (9,1%) şi Austria (9,7%).

Așa se explică de ce tot mai mulți români au plecat în aceste țări: nimeni nu își face griji că nu are ce pune pe masă!

De asemenea, în 2018, gospodăriile din Uniunea Europeană au cheltuit pentru alimente şi băuturi răcoritoare peste 1.047 de miliarde de euro, sumă echivalentă cu 6,6% din PIB-ul UE.

Ponderea de 12,1% a cheltuielilor pentru alimente şi băuturi răcoritoare în totalul cheltuielilor de consum pe gospodările este a treia mare categorie de cheltuieli la nivelul Uniunii Europene, după "îngrijirea locuinţei, apă, electricitate, gaze şi alţi carburanţi", care au reprezentat anul trecut 24% din total, şi "transporturi", care au reprezentat 13,2% din total.

Totodată, în perioada 2008-2018, ponderea alimentelor în totalul cheltuielilor pe gospodărie a scăzut sau a rămas stabilă în majoritatea statelor membre pentru care au fost disponibile date în 2018. Cea mai mare scădere a avut loc în Lituania, de la 24,8% din totalul cheltuielilor pe gospodărie în 2008 la 20,9% în 2018 (-3,9 puncte procentuale), urmată de Polonia (-3,4 puncte procentuale) şi Malta (-3 puncte procentuale).

În schimb, cheltuielile pentru alimente ale gospodăriilor au crescut în 10 state membre pentru care au fost disponibile date în 2018. Cele mai mari creşteri au avut loc în Cehia şi Slovacia (în ambele cu +1,4 puncte procentuale), Olanda (+1 punct procentual) şi Ungaria (+0,8 puncte procentuale), mult însă sub cheltuielile din România.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Slujbe de mulțumire în toate lăcașurile de cult la celebrarea a 166 de ani de la Unirea Principatelor Române!

astăzi, 14:45

La aniversarea a 166 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), un act hotărâtor din istoria poporului nostru, împlinire a unui ideal național încununat la ...

Postul de director general al companiei Nova Apaserv a fost scos la concurs!

astăzi, 14:12

Nova Apaserv, asistată de un expert independent în concursurile de management, anunță începerea procesului de recrutare și selecție pentru poziția de director general al societății...

Două artiste din Botoșani, mamă și fiică, expun împreună ”Chipuri în timp”: ”O fereastră misterioasă către o lume acum dispărută”

astăzi, 13:57

Vineri, 24 ianuarie, de la ora 17.00, în mansarda Muzeului Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, va avea loc vernisajul dedicat expoziției temporare de grafică ”Chipuri în...