DE CE brânza topită este "OTRAVĂ" pentru organism

Pe langa faptul ca este facuta din resturi de branzeturi si imbogatita cu tot felul de aditivi, branza topita din comert este plina de fosfati care impiedica asimilarea calciului in oase.

Branza topita din comert ar trebui sa fie ultima alegere daca vrei sa mananci branzeturi. Si asta pentru ca pe cat este de gustoasa, pe atat este de nesanatoasa, potrivit bzi.ro.

Este plina de E-uri, apa si grasime, aproximativ 40%. Potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, branza topita se obtine prin incalzirea uneia sau mai multor varietati de branzeturi, in oale de topire, carora li se adauga saruri de topire - polifosfati si citrati.

Sarurile de topire sunt difosfatii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfatii de sodiu (E 339), citratii potasici (E 332), citratii sodici (E 331) si citratii de calciu (E 333). Practic, acesti compusi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din branzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizandu-le si jucand rolul de emulgatori si stabilizatori ai emulsiilor apa-grasime.

Daca ti-ai propus sa mananci branza topita - pentru ca stii ca lactatele contin calciu si vrei sa asimilezi acest mineral, vei avea o mare surpriza. Sarurile de topire sunt periculoase pentru ca scad absorbtia calciului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoltă după ce Primăria Mihai Eminescu a anunțat că va împușca animale fără stăpân!

astăzi, 13:20

Tudor-Tim Ionescu, etolog și doctorand în cruzimea asupra animalelor, a reacționat la anunțul făcut de Primăria Comunei Mihai Eminescu privind intenția de a împușca pisicile și c&a...

Alertă medicală de Crăciun! Super-gripa lovește și în botoșăneni!

astăzi, 12:30

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a confirmat că, în doar o săptămână, au fost înregistrate peste 11.000 de cazuri de oameni infectați cu „super-gripa&rdq...

Leo Grozavu explică relația cu Ongenda: ”Nu sunt Gigi Durul! Nu sunt un tip orgolios sau ranchiunos!”

astăzi, 11:14

Unul dintre fotbaliștii care și-au adus contribuția la parcursul foarte bun al botoșănenilor a fost Hervin Ongenda (30 de ani). Mijlocașul francez, despre care s-a spus că este ”cel ma...