DE CE brânza topită este "OTRAVĂ" pentru organism

Pe langa faptul ca este facuta din resturi de branzeturi si imbogatita cu tot felul de aditivi, branza topita din comert este plina de fosfati care impiedica asimilarea calciului in oase.

Branza topita din comert ar trebui sa fie ultima alegere daca vrei sa mananci branzeturi. Si asta pentru ca pe cat este de gustoasa, pe atat este de nesanatoasa, potrivit bzi.ro.

Este plina de E-uri, apa si grasime, aproximativ 40%. Potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, branza topita se obtine prin incalzirea uneia sau mai multor varietati de branzeturi, in oale de topire, carora li se adauga saruri de topire - polifosfati si citrati.

Sarurile de topire sunt difosfatii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfatii de sodiu (E 339), citratii potasici (E 332), citratii sodici (E 331) si citratii de calciu (E 333). Practic, acesti compusi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din branzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizandu-le si jucand rolul de emulgatori si stabilizatori ai emulsiilor apa-grasime.

Daca ti-ai propus sa mananci branza topita - pentru ca stii ca lactatele contin calciu si vrei sa asimilezi acest mineral, vei avea o mare surpriza. Sarurile de topire sunt periculoase pentru ca scad absorbtia calciului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...