De astazi, Gmail merge si offline!

Una dintre cele mai insistent cerute functii pentru Gmail, suportul offline, face incepand de astazi parte din serviciul de e-mail al celor de la Google. Noua functie nu este deocamdata accesibila tuturor.

Unii beneficiaza deja de suport offline in Gmail, in timp ce altii o vor vedea la lucru spre sfarsitul saptamanii.

Ce inseamna suportul offline

Pe scurt, suportul offline iti permite sa folosesti Gmail, cu limitarile de rigoare, chiar si atunci cand nu esti conectat la Internet. Gmail va detecta automat daca iti merge sau nu Internetul si va trece in consecinta pe modul online sau offline. In functie de modul apelat, comportamentul serviciului va fi diferit.

De exemplu, offline nu vei putea trimite mesaje (le vei putea totusi compune), iar paginile se vor incarca mult mai repede pentru ca vor fi accesate direct de pe calculatorul tau, nu de pe serverele Google.

Cum functioneaza

In mod normal, mesajele din Gmail sunt stocate pe serverele Google. Cu modul offline activ, e-mail-urile vor fi stocate atat pe server, cat si pe calculatorul tau. Verificandu-ti conexiunea, Gmail va lucra cu mesajele de pe server cand esti online si cu cele de pe calculatorul tau cand esti offline.

Nu doar citirea si cautarea mesajelor sunt posibile in modul offline, ci si compunerea acestora. Deosebirea este ca mesajele trimise cand esti offline sunt stocate in Outbox si trimise automat cand se revine online.

Gmail merge si offline. Cum il folosesti?

Primul pas este sa descarci Google Gears, programul responsabil de munca ascunsa din spatele acestei functii. In Firefox de exemplu, aceasta aplicatia este instalata ca un addon.

Evident, dupa instalare trebuie sa restartezi browser-ul. Apoi, pentru a activa functia, intri in Gmail, la Settings, Labs si sa dai Enable la Offline Gmail. Dupa ce vei da Save, Gmail se va reincarca automat si va afisa un nou link, "Offline 0.1", in coltul din dreapta sus, langa numele de utilizator. De aici va merge pe pilot automat.

Gmail merge si offline

De la cei care pot deja folosi noua functie am aflat ca nu sunt sincronizate toate mesajele.

Asa ca nu trebuie sa-ti faci griji ca vei avea de asteptat o eternitate pana cand Gmail iti va copia pe calculator 7 GB. Se pare ca vor fi sincronizate "doar" cele mai recente 10.000 de e-mail-uri.

Daca nu-ti apare noua functie, nu dispera, nu a fost activata deocamdata pentru toate conturile. Pe parcursul zilelor urmatoare va deveni disponibila pentru toti utilizatorii.

Prin introducerea suportului offline, Gmail se apropie mult de clientii de e-mail software. Ramane in continuare o aplicatie online dar prin aceasta functie depaseste granita care desparte programele de calculator de serviciile online.

Chiar daca este doar la inceput, acest drum va fi cu siguranta urmat si de altii, gen Yahoo! si Microsoft. Dubla stocare (pe server online si pe propriul calculator) este cel sanatos principiu pe care se poate baza pe viitor sistemul Cloud Computing. Sursa: www.go4it.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...