De 8 Martie, femeile din Penitenciar petrec ziua alaturi de copiii lor!

De 8 Martie, femeile din Penitenciar petrec ziua alaturi de copiii lor!
Desi inceputul primaverii si Ziua de 8 Martie le-a gasit dupa gratii, persoanele private de libertate din Penitenciarul de Maxima Siguranta Botosani nu au uitat ca aceasta perioada este, printre altele, un prilej de a-si manifesta respectul si recunostinta fata de cele care le sunt sotii, fiice, surori, mame, dar si colege de detentie.

Pentru cele din urma, elevii claselor I-IV din Penitenciar au sustinut un program literar-artistic ce a avut ca imagine centrala Femeia si rolul ei in familie si societate, urmat de prezentarea piesei de teatru Conu Leonida fata cu reactiunea, si a unui montaj muzical dedicat exclusiv femeilor private de libertate.

Minorii din Penitenciar s-au implicat in activitatile dedicate zilei de 8 Martie prin realizarea de felicitari si martisoare in cadrul unui program intitulat Sa dam culoare vietii, care vor fi expuse luni la sediul Mediatecii Bibliotecii Judetene din Botosani.

Colectivul serviciului socio-educativ al Penitenciarului le-a acordat sprijin in a redacta scrisorile de recunostinta fata de cele care le-au dat viata. Totodata, ca in fiecare an, ziua de 8 Martie a adus pentru femeile private de libertate si copiii acestora - beneficiari ai unei masuri speciale de protectie, bucuria reintalnirii si a petrecerii unor clipe intr-un cadru cat mai apropiat de cel familial, a declarat purtatorul de cuvant al PMS Botosani, Iulian Daranga.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
94

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
212

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...