De 7 ani împreună!

Pe 15 septembrie 2008 porneam la drum împreună cu cititorii nostri. Nu am făcut promisiuni, nici nu am supralicitat subiecte, poveşti sau drame născute pe caldarâmul societăţii tot mai greu încercate.

Ştiri Botoşani nu a fost un pariu, ci o investiţie în viitor. Cu paşi mici, dar păstrând proporţiile şi evitând baloanele de săpun care dispar odată cu prima adiere. Am mizat de la început pe informaţia corectă, pe cultură, pe buna rostire şi buna credinţă a colaboratorilor noştri.

Am scotocit istoria vie a locului în care (con)vieţuim, am invitat oamenii plecaţi în lume să vorbească celor de acasă. Academicieni, profesori, medici, olimpici, sportivi sau mari artişti. De 7 ani, un fenomen probabil unic în presa postdecembristă s-a derulat cu încăpăţânare: rubrica Botoşăneanul Zilei a reuşit să adune la un loc sute de personalităţi, de toate vârstele şi din toate domeniile.

Sigur, ultimii ani au determinat mutaţii considerabile în media românească, mutaţii care, trebuie să recunoaştem, au provocat schimbări fundamentale în însăşi structura societăţii, au creat confuzii, contradicţii şi false principii sau au aşezat pe soclul din Cetate nonvalori sforăitoare. Nimic nu e în neant, la fel cum nimeni nu primeşte mai mult decât cere.

Pirandello considera că avem înăuntrul nostru mai multe suflete, care se luptă între ele: sufletul instinctiv, sufletul moral, sufletul afectiv şi sufletul social. Într-o zi ne domină unul, în altă zi îl hrănim pe un altul dintre ele. Important este să alegem în cunoştinţă de cauză, să înţelegem ceea ce ni se întâmplă şi să acceptăm că suntem parte a poveştii şi că putem determina deznodământul. Pentru că nu drama făureşte personajul, şi nu presa stabileşte adevăruri, verdicte, judecăţi de valoare. Într-o societate sănătoasă, presa nu aduce subiecte pentru un public bolnav, la fel cum, într-o societate bolnavă, nu te poţi adresa unor indivizi sănătoşi.

Să rămânem prezenţi în realitatea pe care o construim, să avem curajul manifestării autentice, să credem adevărului care ne impresionează.

Pentru noi, Echipa Ştiri.Botoşani.Ro, 7 ani reprezintă un moment de bilanţ. Dar şi de bucurie, de împlinire. Vă transmitem întreaga noastră consideraţie, preţuire şi bucurie că ne sunteţi alături, că vă suntem în preajma sufletului în fiecare clipă.

Ne înclinăm cu respect!
Echipa Ştiri.Botoşani.Ro


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Sănătății a început distribuirea iodurii de potasiu în farmacii!

astăzi, 17:54

Sâmbătă, 11.09.2024, „în stocul Direcţiilor de sănătate publică şi a farmaciilor comunitare înscrise în program se mai aflau 27.936.239 comprimate iodură de potas...

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

astăzi, 15:35

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...