Datoriile sunt pentru cei bogati!

Datoriile sunt pentru cei bogati!

 Avocatii si notarii au solicitat reesalonarea datoriilor la asigurarile de sanatate  

Notarii si avocatii raman, de ani buni, restantierii de frunte la fondul asigurarilor de sanatate! Corpul de control al CAS intampina greutati in recuperarea acestor datorii.

Daca medicii de familie cu restante sunt santajati, ei fiind amenintati ca nu vor primi bani pentru serviciile medicale pana cand nu platesc datoriile, pentru celelalte categorii, singura masura este executarea silita.

"Cei mai multi medici au reusit sa-si achite integral datoriile catre sanatate, insa mai avem cateva exemple cu cei care nu au achitat nimic de la inceputul anului. Din cele 99,7 milioane de lei de recuperat, pana in septembrie au fost recuperate 89 de milioane. Restul provin de la autoasigurati, iar in top sunt tot notarii si avoca]ii, unii dintre ei solicitand si esalonari la plata", a precizat Carmen Nicolau, presedintele interimar al CAS Botosani.

Potrivit reglementarilor legale, persoanele fizice autorizate sunt obligate sa achite la fondul asigurarilor de sanatate o contributie lunara de 6,5% din veniturile realizate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
35

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
68

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
328

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...