Dascalii, despagubiti doar daca dovedesc in instanta ca au avut probleme din cauza intarzierii salariului!

Dascalii, despagubiti doar daca dovedesc in instanta ca au avut probleme din cauza intarzierii salariului!

 MARIA TIPRIGAN  

Cadrele didactice care vor sa beneficieze de daune morale, ca urmare a intarzierii platii salariilor din luna martie, cand timp de cateva zile dascalii au protestat in strada, vor trebui sa prezinte instantei documente doveditoare.

Maria Tiprigan, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, a mentionat ca profesorii aflati in aceasta situatie vor trebui sa aduca acte care sa confirme ca au intarziat cu plata ratelor, si ca nu au putut achita anumite obligatii, tocmai din acest motiv, al intarzierii platii salariilor.

"Trebuiau sa se finalizeze procesele cu acele drepturi cerute de noi dupa protestele din lunile martie-aprilie, dar instanta, pentru a acorda daunele morale cerute de noi, ne solicita  sa prezentam dovezi cum ca aceste cadre didactice au intarziat cu plata ratelor la banzi, CAR-uri, de asemenea ca au avut impumurturi la persoane fizice, ca au copii, batrani in intretinere, dovezi clare din care sa rezulte ca acea intarziere a platilor i-a pus pe oameni pe drumuri. Noi am solicitat un nou termen, pentru ca oamenii sa faca rost de toate aceste documente", a declarat Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani.

Daunele morale pe care le cer profesorii sunt echivalentul unui salariu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
2

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
22

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
124

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...