Dascalii botosaneni se simt ofensati si neglijati

Dascalii botosaneni se simt ofensati si neglijati

 Maria Tiprigan  

Ordonanta de urgenta privind majorarile salariale in domeniul Educatiei si aprobata in sedinta Guvernului de ieri a pus dascalii pe jar.

Potrivit acestui act normativ, majorarea salariilor cu 50% promisa cadrelor didactice va putea fi aplicata abia din luna aprilie a anului viitor. Decizia Guvernului a iritat profesorii, care au amenintat ca ar putea declansa greva generala.

"O propunere nerealista, o decizie importanta pentru ca poate sa modifice in mod substantial mersul Romaniei, dupa o lunga perioada de crestere economica, catre o criza economica", a spus astazi Maria Tiprigan, lidera SIP Botosani.

 Aceasta a fost explicatia premierului Calin Popescu Tariceanu pentru refuzul acestuia de a majora salariile cadrelor didactice cu 50%. Potrivit ordonanatei de Urgenta aprobata in sedinta de ieri a Guvernului, dascalii isi vor putea primi salarii mai mari cu 50% incepand cu luna aprilie a anului viitor. Decizie de care dascalii nu sunt nici pe departe multumiti.

Gheorghe Constantinescu, presedinte LSI: Maine dimineata suntem la Bucuresti, la intalnirea membrilor Colegiului liderilor la nivelul judetelor si vom stabili care vor fi etapele urmatoare pe care sa le urmam. Noi de ieri am pornit sa consultam membrii de sindicat cu privire la eventuala declansare a unei greve.

Supararea este mai mare pentru membrii Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, care se simt ofensati si neglijati de executiv.

Maria Tiprigan, presedinte SIP: Nu am crezut nici o clipa ca va fi adevarat ca vom primi salarii marite, pentru ca il stim pe domnul prim ministru Tariceanu cata greutate da invatamantului romanesc. El desconsidera acest segment de importanta nationala si pe oamenii scolii.

Dascalilor nu le-a mai ramas acum decat sa spere ca Parlamentul sa nu fie de acord cu Guvernul.

Urmariti subiectul pe larg si la TELE M, in Stirile de la ora 18.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
115

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
880

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
413

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...