Dascalii botosaneni se simt ofensati si neglijati

Dascalii botosaneni se simt ofensati si neglijati

 Maria Tiprigan  

Ordonanta de urgenta privind majorarile salariale in domeniul Educatiei si aprobata in sedinta Guvernului de ieri a pus dascalii pe jar.

Potrivit acestui act normativ, majorarea salariilor cu 50% promisa cadrelor didactice va putea fi aplicata abia din luna aprilie a anului viitor. Decizia Guvernului a iritat profesorii, care au amenintat ca ar putea declansa greva generala.

"O propunere nerealista, o decizie importanta pentru ca poate sa modifice in mod substantial mersul Romaniei, dupa o lunga perioada de crestere economica, catre o criza economica", a spus astazi Maria Tiprigan, lidera SIP Botosani.

 Aceasta a fost explicatia premierului Calin Popescu Tariceanu pentru refuzul acestuia de a majora salariile cadrelor didactice cu 50%. Potrivit ordonanatei de Urgenta aprobata in sedinta de ieri a Guvernului, dascalii isi vor putea primi salarii mai mari cu 50% incepand cu luna aprilie a anului viitor. Decizie de care dascalii nu sunt nici pe departe multumiti.

Gheorghe Constantinescu, presedinte LSI: Maine dimineata suntem la Bucuresti, la intalnirea membrilor Colegiului liderilor la nivelul judetelor si vom stabili care vor fi etapele urmatoare pe care sa le urmam. Noi de ieri am pornit sa consultam membrii de sindicat cu privire la eventuala declansare a unei greve.

Supararea este mai mare pentru membrii Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, care se simt ofensati si neglijati de executiv.

Maria Tiprigan, presedinte SIP: Nu am crezut nici o clipa ca va fi adevarat ca vom primi salarii marite, pentru ca il stim pe domnul prim ministru Tariceanu cata greutate da invatamantului romanesc. El desconsidera acest segment de importanta nationala si pe oamenii scolii.

Dascalilor nu le-a mai ramas acum decat sa spere ca Parlamentul sa nu fie de acord cu Guvernul.

Urmariti subiectul pe larg si la TELE M, in Stirile de la ora 18.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
15

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
44

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
183

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...