DANSEZ PENTRU TINE - Vrei sa le cunosti povestea?

DANSEZ PENTRU TINE - Vrei sa le cunosti povestea?
Al nouălea sezon "Dansez pentru tine" aruncă în ring opt vedete şi oameni simpli şi necăjiţi. Cătălin Moroşanu, Diana Dumitrescu, Cătălin Botezatu, Andreea Spătaru, Doru Todoruţ, Anamaria Ferentz, Dragoş Bucurenci şi Iuliana Luciu vor lupta pentru a-şi ajuta partenerii de dans. Cei opt concurenţi au vieţi care pot deveni uşor scenarii de film.

Anamaria Ferentz şi Alexandru Gheciu (Coregraf: Doina Botiş)

Alex vrea să se revanşeze faţă de tatăl său, pentru sacrificiile pe care le-a făcut ca să-i crească şi să-i ţină la studii pe el şi pe fratele lui. Cel pentru care luptă e un om muncit, care n-a fost niciodată la munte sau la mare. Alex şi-l aminteşte numai trezit cu noaptea-n cap, ducând mâncare la animale, făcând treburile casei, apoi fugind la lucru. Marea majoritate a banilor i-a dus la bancă, să-i fie de ajutor la bătrâneţe şi pentru viitorul copiilor. În 1992, zecile de mii adunate în zeci de ani s-au transformat în hârtii fără valoare.

Diana Dumitrescu şi Adrian Stan (Coregraf: Daniela Serafimovici)

Adrian îşi doreşte să-i ofere părintelui său un trai decent şi o locuinţă, iar verişorului său, care suferă de autism - şansa la o viaţă aproape normală.
Adrian locuieşte cu tatăl său într-o cameră dintr-o casă naţionalizată. În urmă cu 4 ani, mama lui a plecat în Germania, să strângă bani pentru a construi o anexă la camera în care stăteau. Anul trecut, însă, a hotărât să se despartă de familie şi să rămână în Germania. Tatăl a plecat după soţie, cu speranţa că-şi mai poate salva căsnicia, însă a fost în zadar.

Iuliana Luciu şi Grigore Moldovan (Coregraf: Adrian Cristea)

Grigore este şi mamă, şi tată pentru frăţiorul lui, Marian, care are 9 ani şi îşi aduce aminte vag de părinţii săi, morţi din pricina aceleiaşi boli cumplite: ciroza lichidă. Grigore, la 21 de ani, a devenit tutorele legal al acestuia. A fost nevoit să se angajeze cu carte de muncă, pentru a obţine custodia. Merge şi la şcoală, şi la serviciu, îl ajută la teme pe cel mic, îi găteşte, merge la şedinţele cu părinţii şi-i citeşte în fiecare seară.
Grigore este student la Ştiinţe politice în anul II şi voluntar la o fundaţie. Locuieşte în casa părintească, din cartierul Ferentari, în care plouă, iar baie nu există.

Andreea Spătaru şi Antonio Martins Dos Santos (Coregraf: Victoria Bucun)

Antonio lupta să le ofere soţiei şi copilului său o locuinţă şi o viaţă fără lipsuri. Un alt vis este să îşi reîntâlnească familia din Brazilia, pe care nu a mai văzut-o de 10 ani.
Antonio a fost crescut de bunici, iar sărăcia l-a obligat să muncească de la 12 ani. Pentru o viaţă mai bună, a plecat în lume, să danseze. În Tunisia, s-a îndrăgostit de Daniela, o româncă frumoasă. Când s-au revăzut, după un an, Antonio a urmat-o în România şi s-au căsătorit. Au acum un băieţel de 2 ani, care poartă numele bunicului lui Antonio, Leandro. Stau toţi cu chirie, împreună cu sora Danielei şi familia acesteia: 7 persoane, în 2 camere.

Dragoş Bucurenci şi Elena Geru (Coregraf: Lilian Cărăuş)

Elena dansează pentru oamenii care i-au schimbat destinul: părinţii adoptivi. Visul ei este ca părinţii ei să temine casa în care stau şi să scape de datorii.
Abandonată într-un leagăn de copii din Buzău, Elena a fost adoptată de un cuplu de tineri căsătoriţi. Întreaga lor viaţă, s-au sacrificat pentru educaţia fetei. Aceasta a luat lecţii de balet şi pian de mică. A putut continua studiul baletului doar pentru că mama, croitoreasă, făcea costumele pentru întreaga trupă. Aşa obţinea banii necesari pentru lecţiile şi costumul Elenei.

Doru Todoruţ şi Emanuela Oprişan (Coregraf: Bogdan Boantă)

Mama Emanuelei a muncit pentru cei 7 copii, a suplinit locul tatălui, care şi-a abandonat familia. Emanuela vrea ca mama ei să se întoarcă din Italia, unde munceşte, şi să-şi ajute şi fraţii.
Mama Emanuelei, Silvia, a fost toată viaţa bătută şi batjocorită de soţ, cu care a fost măritată de părinţi, la 18 ani. Din cei 36 de ani de căsnicie, bărbatul nu a stat mai mult de 4 acasă. Şi-a neglijat soţia şi copiii, a fost găsit vinovat de trafic de carne vie şi închis în repetate rânduri. La 48 de ani, Silvia şi-a terminat liceul şi a urmat o facultate de institutori, unde a fost bursieră, deşi în acelaşi timp lucra pentru a-şi întreţine familia.

Cătălin Botezatu şi Liuba Saviţchi (Coregraf: Georgiana Rogojan)

Liuba luptă în fiecare zi pentru o viaţă decentă alături de familie. Casa în care locuieşte împreună cu fetiţa, mama şi fratele ei a trecut printr-un incendiu în urmă cu doi ani. Atunci a murit mătuşa Liubei şi au pierdut tot ce aveau. Familia se descurcă cu greu din pensia mamei şi din ce mai câştigă Liuba dansând. Banii nu le ajung pentru nevoile zilnice şi pentru a-i asigura lui Dumitru, fratele ei schizofrenic, tratamentele necesare. Liuba ar vrea să renunţe la lucrul în străinătate, pentru a sta mai mult alături de fiica ei, Ana.

Cătălin Moroşanu şi Magdalena Ciorobea (Coregraf: Andra Gheorghe)

Viaţa Magdei şi a familiei ei a fost marcată de greutăţi. Acum vrea să îi ofere fetiţei ei, Raluca, un viitor şi să îşi ajute mama şi fratele, care au susţinut-o în clipele grele.Magdalena are 26 de ani şi o fetiţă de 4. A trecut prin clipe grele, de două ori riscând să piardă sarcina din cauza certurilor şi a umilinţelor la care a fost supusă de tatăl micuţei. Chiar dacă Magda are un tată vitreg care a încercat să o molesteze, un tată natural despre care a aflat la 16 ani şi care nu a acceptat-o, a găsit puterea să meargă mai departe. În prezent, locuieşte în Râmnicu Vâlcea alături de Raluca, fratele ei şi mama, rămasă şomeră, într-o locuinţă socială.

 


Gandul.info

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
251

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
407

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
550

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...