Daniel Funeriu, despre bacalaureatul profesional: Un fel de bac cu buletinul

Daniel Funeriu, despre bacalaureatul profesional: Un fel de bac cu buletinul
Fostul ministru al Educatiei, consilierul prezidential Daniel Funeriu, catalogheaza varianta bacalaureatului profesional drept o masura gresita, punctand ca prin aceasta metoda Guvernul vrea sa ia voturile celor celor care au picat examenul.

"Este o masura total gresita, un fel de "bac cu buletinul". Bacalaureatul trebuie sa fie trecut de cei care invata. Actualul Guvern vrea sa dea bacalaureatul si celor care nu il merita. I-a intrebat cineva pe cei peste 100.000 de elevi care au luat bacul daca li se pare normal asa ceva? Cred ca este pentru a lua voturile celor picati la bac. Oamenii acestia chiar nu inteleg nimic. Sper ca plenul Senatului sa nu voteze asa ceva", a precizat miercuri Funeriu, pentru Agerpres.

Potrivit lui Funeriu, printr-o astfel de masura cei de la Putere reusesc sa "arunce in ridicol" diploma de bacalaureat, despre care spune ca de doi ani de zile devenise o "mandrie".

"Dupa ce trei ani am pastrat stabilitatea, si nu am schimbat de la an la an bacalaureatul, iar vine fiecare ministru cu experimente care dau instabilitate. Varianta corecta a bacalaureatului diferentiat este prevazuta de legea educatiei si urma sa intre in vigoare pentru elevii care incep clasa a IX-a", completeaza fostul ministru al Educatiei.

El mai considera ca ideea bacalaureatului profesional este si rezultatul presiunii "fabricilor de diplome", care in urma unui bacalaureat serios nu mai au clienti.

"Aceasta masura va distruge invatamantul profesional pe care eu l-am reintrodus. Elevii de la liceele teoretice au 80% succes la bac, ceea ce e normal. Cei de la tehnologic au 20% promovare pentru ca multi dintre acesti elevi sunt trimisi la liceu in loc sa fie indreptati catre invatamantul profesional. Aceasta forma de "bac cu buletinul" va trimite din nou zeci de mii de copii pe o cale care nu e a lor", mai crede Funeriu.

Comisia de educatie a Senatului a adoptat miercuri, cu unanimitatea voturilor parlamentarilor prezenti, raportul la proiectul de lege privind organizarea si desfasurarea examenului de Bacalaureat care da posibilitatea absolventilor de liceu sa aleaga intre bacalaureatul national si cel profesional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
65

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
168

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
125

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...