Daniel Constantin: Cum am ajuns să împrumut bani de la Dan Voiculescu

Daniel Constantin: Cum am ajuns să împrumut bani de la Dan Voiculescu
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, explică, într-o postare pe blogul personal, cum a ajuns să-i datoreze bani lui Dan Voiculescu. Explicaţiile vin în contextul în care presa a relatat, recent, pornind de la o declaraţie a fostului ministru al Agriculturii Stelian Fuia, că ministrul Constantin i-ar datora lui Voiculescu 295.000 de euro.

"Mi-as fi dorit sa scriu “despre viata mea mult mai tarziu, cand, poate, as fi avut o imagine de ansamblu a propriilor realizari, dar, in contextul in care, in ultima vreme, propaganda PDL a declansat o ampla campanie de calomnii la adresa mea, am considerat ca sunt necesare cateva precizari biografice", scrie ministrul, citat de rtv.ro.

După terminarea facultăţii, spune Constantin, au urmat cursuri de master, la finalul cărora s-a angajat la Ministerul Agriculturii, pe un post de consilier pe probleme de integrare europeana.

"Am lucrat in Ministerul Agriculturii si apoi in Ministerul Integrarii Europene, dar detasat la agricultura, pana in anul 2006, perioada in care am acumulat o solida experienta in cadrul negocierilor de aderare pe Capitolul 7 Agricultura. In paralel, viata mea personala a evoluat intr-un sens pozitiv. Inca din anul II de facultate m-am casatorit cu Ramona, iar in anul V de facultate am avut si primul copil. Am locuit cu sotia mea in caminele studentesti din Agronomie patru ani si jumatate din cei cinci de facultate. Bursa pe care am primit-o in noua din cele zece semestre ne-a ajutat foarte mult in acea perioada. (...) Ajutati de parinti, in martie 2003 am achizitionat un apartament in cartierul Crangasi din Bucuresti. In anul 2006 am participat la o discutie pe fonduri europene in Parlamentul Romaniei, la care a participat si senatorul Dan Voiculescu. A fost primul meu contact cu acesta si la sfarsitul discutiei mi-a facut propunerea de a colabora cu dansul in constructia unei societati care sa ajute la absorbita de fonduri europene. A fost o intalnire care mi-a influentat destinul", scrie Constantin.

În momentul în care s-a născut al doilea copil, adaugă Constantin, a facut pasul spre mediul privat, "in care oportunitatile erau mult mai mari".

"Asa a inceput colaborarea cu domnul Dan Voiculescu. Am preluat conducerea unei societati comerciale care nu avea niciun angajat si pe care am lasat-o, dupa ani de activitate, cu peste 25 de angajati si cu un portofoliu important de proiecte aprobate de autoritatea de management. In anul 2007, am vandut apartamentul din Crangasi si am dorit sa contractez un credit care sa-mi permita sa construiesc o casa pentru cei doi copii. Acesta este momentul despre care s-a scris insistent in ultmele zile, fara sa ma intrebe nimeni care este adevarul. Aveam deja o mare parte din acte depuse la banca pentru a contracta acel credit, ma pregateam chiar sa le semnez, cand domnul Voiculescu, afland despre intentia mea, mi-a propus sa-mi imprumute dansul suma necesara pentru constructia casei pe care o aveam deja proiectata. Vreau sa precizez foarte clar, ca in acel moment, eram directorul general al acelei societati comerciale si aveam un venit foarte bun. Nu intentionam sa intensific activitatea politica sau sa ma intorc in administatia publica. Am considerat ca gestul domnului Voiculescu era o dovada de incredere, o recunoastre a faptului ca am realizat performante importante in activitatea mea curenta. De altfel, mi-am dorit ca imprumutul mentionat anterior sa fie public, tocmai pentru ca nu am nimic de ascuns la mijloc. Contractul de imprumut expira in anul 2016-2017 putand fi prelungit oricand dupa aceasta data, precum poate fi rambursat in rate egale sau in orice alta forma in functie de posibilitati", explică ministrul.

"Pe de alta parte, este de notorietate faptul ca Dan Voiculescu si-a sustinut intotdeauna colaboratorii apropiati, mai ales pe cei tineri, carora a inteles sa le ofere ajutorul necesar pentru a-si construi destine de succes. Este, cred, o abordare naturala si necesara din partea unor personalitati care au posibilitatea de a sprijini performanta si imi doresc sincer ca, mai devreme sau mai tarziu, sa pot oferi si eu o asemenea sansa unui tanar in care cred", mai scrie Constantin.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
5

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
508

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
367

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...