DANA AZOICAI: Comisia de la ISJ a fost o mascarada!

DANA AZOICAI: Comisia de la ISJ a fost o mascarada!

 DANA AZOICAI  

Directoarea Colegiului Grigore Ghica Dorohoi critica aspru decizia luata ieri de Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, precizand ca cei din comisie nu cunosc Legea Invatamantului si ca, in consecinta, nu aveau dreptul de a vota desfacerea contractului sau de management.

"Referitor la activitatea comisiei de ancheta de la ISJ, mi s-a prezentat un referat al doamnei general Macovei, in care eram acuzata de refuzul de a prezenta un punct de vedere scris cu privire la hotararea incetarii contractului individual de munca a domnului profesor Roman. Aceasta comisie a fost o mascarada, ca tot ceea ce se petrece de sapte luni la Colegiul Ghica, referitor la actiunile ISJ. Refuzul meu de a prezenta un raspuns scris inspectoratului este o declaratie mincinoasa, deoarece am inaintat un punct de vedere scris la ISJ, care a fost si inregistrat. In momentul in care Colegiul Profesoral si de Administratie au aprobat restrangerea totala a unei catedre de biologie la Grigore Ghica si ISJ a aprobat acest lucru, au fost aprobati toti pasii legali, toate procedurile care vizeaza o restrangere totala de activitate si inclusiv emiterea acestei decizii, ca ultima veriga", a declarat Daniela Azoicai, directoarea Colegiului Grigore Ghica Dorohoi.

Criticile sunt dure la adresa inspectorului general Ada Macovei, intrucat Daniela Azoicai a declarat ca incompetenta sefului ISJ a mai fost o data dovedita.

"Referitor la incompetenta doamnei general Ada Macovei, daca mai era nevoie de o dovada, a venit ieri in scoala o aprobare cu semnatura ei, in care nu este cuprinsa norma domnului profesor Roman. Noi am inaintat ISJ planul de incadrare al Colegiului, cu avizul primariei, in care figureaza 63,47 de norme la Grigore Ghica, deci fara acea norma de titulatura inventata de doamna Macovei, ca ar exista acea norma. Ieri s-a primit aprobarea la Grigore Ghica cu semnatura doamnei general Macovei cu 63,47 norme, deci nu este cuprinsa norma domnului profesor Roman, de care sunt acuzata ca as avea-o, dar nu vreau sa o dau. Deci recunoaste prin aceasta normare ca acele ore nu exista", a precizat Daniela Azoicai.

Directoarea colegiului este revoltata pe comisia de ancheta, intrucat potrivit declaratiilor sale, nu s-a procedat conform legii.

"Eu am sustinut un concurs si sunt numita printr-un ordin de ministru, faptul ca s-a propus si votat incetarea contractului meu de management este ilegal si iesit din comun, este o aberatie. Daca s-ar fi stiut legea, ieri se stia ca domnii din Consiliul de Administratie pot sa propuna ministerului si sa voteze ca propunere o anumita sanctiune, a incheiat Daniela Azoicai.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
210

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
185

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
38

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...