Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de 10 ani de închisoare!

Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de 10 ani de închisoare!

   pressalert.ro

Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de 10 ani de închisoare primită în dosarul ICA, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins, marţi, cererea de anulare a pedepsei, decizia fiind definitivă.

Hotărârea a fost luată de un complet de divergenţă alcătuit din judecătorii Dan Lupaşcu, Isabellle Tocan şi Corina Cornelia Dăescu.

În decembrie, Lupaşcu şi Tocan nu au putut să cadă de acord asupra unei decizii privind contestaţia, astfel că a fost format completul de trei, pentru o hotărâre definitivă în acest caz.

Dacă ar fi fost admisă contestaţia, judecătorii puteau decide eliberarea lui Voiculescu şi rejudecarea apelului din dosarul ICA.

La judecarea pe fond a cererii lui Dan Voiculescu, avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut anexarea la dosar a înregistrărilor şedinţelor de judecată în dosarul ICA, întrucât, susţinea apărătorul, se va putea observa comportamentul completului, "care fost constant de rea-credinţă".

"Se observă pornirea instanţei orientată clar în obţinerea unei soluţii de condamnare, de la primul la ultimul termen de judecată", a spus Mateuţ, în sala de judecată.

Pe de altă parte, procurorul de şedinţă a arătat atunci că nu i se pare normal ca în sala de şedinţă să se facă aprecieri cu privire la capacitatea unui judecător.

"Completul de judecată din dosarul ICA a dat dovadă că a lecturat dosarul. Suntem pe un domeniu pur speculativ, iar legea nu ne permite aşa ceva. (...) Petentul discută chestiuni ce ţin nu doar de incompatibilitate, ci şi de procedura de soluţionare a incompatibilităţii, chestiuni total diferite. În faza contestaţiei în anulare nu se discută procedura", a spus procurorul DNA.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean arestat pentru că a tâlhărit un bărbat: Victima s-a ales și cu leziuni!

astăzi, 17:50

Acesta era bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că acesta, în noaptea de 17 spre 18 septembrie 2024...

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită de elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani!

astăzi, 17:23

Deviza din  acest an: „Pace prin diversitate lingvistică", și-a propus să sublinieze rolul cheie pe care îl joacă diversitatea lingvistică și învățarea limbilor str...

Dinamo București - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:26

Dinamo primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani, în etapa cu numărul 11 a Superligii. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Dinamo! După trei înfrângeri consecutiv...