Dan Vîlceanu a fost validat de conducerea PNL pentru Ministerul Finanțelor

Dan Vîlceanu a fost validat de conducerea PNL pentru Ministerul Finanțelor

Dan Vîlceanu a fost validat, miercuri, de conducerea PNL pentru a prelua portofoliul Finanțelor. Premierul Florin Cîțu a declarat la finalul ședinței că acesta ar putea depune jurământul chiar astăzi.

Biroul Politic Național al PNL a votat, miercuri, nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru ministerul Finanțelor. Au fost 42 de voturi pentru și un vot împotrivă, votul președintelui PNL Ludovic Orban. Ședința a fost convocată de tabăra premierului, în timp ce din tabăra lui Orban a participat doar acesta la ședință.

„Votul a fost dat. Sunt 70% dintre președinții de filială care au fost astăzi aici. Astăzi vom înaintea propunerea și sunt convins că astăzi vom depune și jurământul. (...) Am votat o derogare pentru candidatura mea la șefia PNL, a fost vot unanim pentru această derogare”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței. „Tot astăzi am cerut votul colegilor pentru programul de investiții Anghel Saligny, a fost un vot unanim. Este un program pentru români”, a mai spus premierul.

„Îmi doresc să preiau cât mai repede portofoliul”, a declarat Dan Vîlceanu.

„Îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că astăzi am primit votul colegilor, este o încerdere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanțe este unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul. Am lucrat foarte bine în comisia de finanțe și îmi doresc ca să preiau cât mai repede portofoliul”, a spus acesta.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că ședința a fost una statutară, însă a fost convocată „intempestiv” motiv pentru care nu au putut participa toți membrii Biroului Politic Național. Acesta a precizat că a votat împotriva nominalizării lui Dan Vîlceanu, iar întreaga răspundere pentru această propunere este a premierului Florin Cîțu.

„Convocarea a fost făcută de 23 de membri, deci a fost îndeplinită proporția de 25%. Convocarea a fost făcută statutar. Doar 48 de membri au fost prezenți pentru că a fost făcută convocarea foarte rapid, de pe o zi pe cealaltă. Subiectul principal a fost validarea de către BPN a propunerii formulate de premirul Cîțu în persoana lui Dan Vîlceanu pentru a prelua portofoliul ministerului Finanțelor. Modul în care s-a derulat toată procedura, faptul că nu am avut o discuție cu premierul pentru această propunere, faptul că BPN a fost convocat intempestiv, mi-am exprimat rezervere față de această candidatură. Din punctul meu de vedere există riscuri cu privire la această desemnare. Răspunderea integrală pentru această desemnare îi aparține premierului Cîțu și susținătorilor săi”, a declarat Ludovic Orban la finalul ședinței.

sursa: Digi24

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
301

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
49

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
431

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...