Dan Radu Rusanu va fi cercetat in libertate. Arestarea preventiva, respinsa de judecatori

Dan Radu Rusanu va fi cercetat in libertate. Arestarea preventiva, respinsa de judecatori
Presedintele Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, Dan Radu Rusanu, va fi cercetat in stare de libertate. Hotararea a fost luata de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, care au respins propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Dan Radu Rusanu va fi pus in libertate miercuri doar in jurul pranzului, cand ii va expira ordonanta de retinere, emisa pe numele lui.

Procurorii DNA ii aduc acuzatii grave in dosarul "Carpatica", in care apare si numele fostului ministru de finante, Daniel Chitoiu.

Dan Radu Rusanu a primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore in dosarul in care era urmarit penal pentru abuz in serviciu si constituirea unui grup infractional. La care procurorii DNA au mai adaugat doua acuzatii: favorizarea infractorului si influentarea declaratiilor.

Procurorii anticoruptie sustin ca seful ASF ar fi intiat o ordonanta de urgenta menita sa sigure oameni cheie in conducerea autoritatii care sa poata proteja interesele companiei de asigurari Carpatica al carei proprietar, omul de afaceri Ilie Carabulea, este arestat de o luna.

Fostul ministru al Finantelor Daniel Chitoiu a devenit si el, la fel ca sotia lui, suspect in dosarul Carpatica, iar alte persoane au fost puse sub acuzare. DNA a cerut avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Chitoiu. El este suspectat de abuz in serviciu si constituirea unui grup infractional organizat.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
21

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
58

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
49

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...