Dan Radu Rusanu, URMARIT PENAL de DNA in scandalul ASF

Dan Radu Rusanu, URMARIT PENAL de DNA in scandalul ASF
Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, a fost citat, vineri, la DNA, numele lui aparand in dosarul Carpactica - ASF. Potrivit unor surse judiciare, seful ASF este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu si sprijinire de grup infractional.

Dan Radu Rusanu are, pentru moment, calitatea de suspect in dosarul Carpatica - ASF, procurorii avand informatii ca a stiut despre implicarea persoanelor din conducerea ASF in actiunile de favorizare a firmei Carpatica Asig, patronata de Ilie Carabulea.

Surse judiciare citate de Agerpres sustin ca Rusanu este urmarit penal in legatura cu emiterea OUG privind ASF si ca a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile - complicitate la abuz in serviciu si sprijinire grup infractional.

In 10 februarie, procurorii DNA au solicitat Guvernului si Parlamentului documente cu privire la emiterea in anul 2013 a unei ordonante de urgenta privind functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Procurorii DNA verifica modul in care in anul 2013 a fost retras de la Senat un proiect de lege privind ASF, adoptat de Guvern sub forma unei ordonante de urgenta.

Detalii despre aceasta ordonanta de urgenta apar in referatul prin care DNA a solicitat instantei arestarea omului de afaceri Ilie Carabulea si a lui Marian Mirzac, membru neexecutiv in Consiliul de conducere al ASF.

Anchetatorii sustin ca Mirzac avea ca obiectiv crearea unui pol de influenta si ocuparea functiei de vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, situatie in care ar fi protejat mai bine interesele companiei de asigurari Carpatica Asig SA, controlata de Ilie Carabulea.

Mirzac si-ar fi folosit influenta politica pentru a promova o ordonanta de urgenta in Guvern, care avea ca obiectiv introducerea in legea de organizare a ASF a unor incompatibilitati, astfel incat sa-l determine pe Daniel Tudor sa demisioneze din functia de vicepresedinte al ASF.

In dosarul Carpatica mai sunt cercetati penal Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig, si Marian Mirzac, ambii arestati preventiv, Daniel Tudor, fost vicepresedinte al ASF, si Radu Mustatea, presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, urmarita penal este si Laura Chitoiu, sotia fostului ministru de finante Daniel Chitoiu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
11

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
152

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
113

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...