Dan Nica, demis din fruntea Ministerului de Interne!

Dan Nica, demis din fruntea Ministerului de Interne!

 DAN NICA  

Premierul Emil Boc a cerut, in cadrul sedintei Coalitiei de luni, ca ministrul de Interne Dan Nica sa fie inlocuit din functie.

Remanierea intervine in conditiile in care Nica a afirmat ca alegerile vor fi fraudate cu ajutorul turismului electoral. Potrivit premierului, Dan Nica a facut declaratii care,in conformitate cu investigatiile guvernului, dar si ale mass-mediei, nu se verifica.

Premierul Emil Boc a declarat ca a cerut PSD ca in 24 de ore sa faca o noua propunere pentru ministerul de Interne, iar daca acest lucru nu se va intampla in acest termen, va propune un interimat.

"Am consultat Coalitia cu privire la remanierea Ministrului de Internelor. In protocolul Coalitiei este prevazuta sarcina de a creste siguranta oamenilor, insa din pacate strada a fost scapata de sub control si am avut mai multe situatii de jaf armat. De aceea avem nevoie de un nou impuls.

Ultilizarea de catre ministrul de Interne a afirmatii respective, fara nicio dovada, este o afirmatie grava care pune in dificultate procesul electoral. In termen de 24 de ore va fi facuta o noua propunere, de catre "partea din Coalitie care detine ministerul", a adaugat Emil Boc.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca premierul Emil Boc l-a propus pe Vasile Blaga pentru portofoliul ministerului de Interne.

MAi ramane a treia oara fara ministru

Dan Nica este vice-prim-ministru in guvernul Boc din decembrie 2008 si ministru de Interne incepand cu 11 februarie 2009, data la care a depus juramantul.

Nica este al treilea detinator al portofoliului Administratiei si Internelor din Guvernul Boc, dupa Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, care au demisionat la scurt timp dupa preluarea mandatelor.

Dan Nica a mai fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, in perioada 2000 - 2004, in cadrul Cabinetului Adrian Nastase. In paralel, el detinea si functia de membru in Biroul executiv Central al PSD.

Inaintea alegerilor din 2004, Nica a fost director de campanie al PSD, prilej pentru adversarii sai politici de atunci, din Partidul Democrat sa il acuze ca a saracit bugetul statului, in calitate de ministru, cu mai multe zeci de milioane de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
255

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
314

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
708

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...