Dan Negru spune că botoșănenii repară trotuarul după un video postat de el. ”Să-mi fac firmă? Sau să-i las pe ăia din politică să facă trotuarul?” (Foto, Video)

Aflat în municipiul Botoșani la începutul acestei luni, cunoscutul prezentator de televiziune Dan Negru a ajuns și ”pe strada lui Eminescu”.

Cu acest prilej, Dan Negru a semnalat gropile din zona ”Kilometrului zero” al culturii, și anume Centrul Vechi, în locul pe care s-a aflat casa în care s-a născut Mihai Eminescu.

”Paris-Botoșani. Și ei au avut creiere luminate, și noi. Numele de Orașul Luminilor vine de la creierele luminate născute acolo. În “orașul luminilor” de la noi e așa…”, a scris Dan Negru după ce a fost la Botoșani, prezentând imagini ”de pe strada lui Eminescu”. (video jos)

Postarea despre ”strada lui Eminescu” a fost făcută pe 1 martie. Atunci, Dan Negru a filmat clădirea de lângă Biserica Uspenia, locul pe care s-a aflat casa lui Gheorghe Eminovici și care, potrivit scrierilor vremii, a ars în Marele Incendiu de la Botoșani (3 iunie 1887, zi în care Eminescu se afla la Botoșani, în casa surorii sale, Harieta).

”Fac trotuarul!”

Dan Negru susține că, chiar de a doua zi, administrația botoșăneană a decis să repare trotuarul.

”Fac trotuarul! Săptămâna trecută arătam gropile din trotuarul din fața casei lui Eminescu. A doua zi le-au astupat. Botoșănenii mi-au trimis fotografii cu muncitorii care s-au apucat să le repare a doua zi după postare. Să-mi fac firmă de reparat trotuare? Sau să-i las pe ăia din politică să facă trotuarul?”, a scris Dan Negru după ce a primit imaginile primite de la Botoșani.



După apariția imaginilor cu muncitorii care reparau trotuarul, au venit și reacțiile botoșănenilor.

”Oare de ce cineva trebuie să le sesizeze neregulile ca ei să-și facă datoria? Poate se mobilizează o lună, două în campania electorală”, a scris un internaut.

”În Botoșani nimeni nu-și face treaba dacă niciun cetățean nu depune o reclamație. Nu se sesizează nimeni din oficiu”, a scris altcineva.

”Păi, dacă treburile se rezolvă așa, vă invităm lunar la Botoșani. Dăm de băut, de mâncat și punem și la pachet…”, completează un alt botoșănean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

20.000 de lei amendă! Botoșăneanca a rămas și fără marfa de contrabandă!

astăzi, 15:39

Depistată de jandarmi în zona bazarului din municipiul Botoșani în timp ce avea asupra sa 200 de pachete de țigări de contrabandă, o femeie a fost amendată în această după-am...

PSD: Ziua Educației marcată într-un mod inedit de femeile social-democrate din Botoșani (Foto)

astăzi, 15:28

Astfel, au avut loc două întâlniri, la Darabani și în municipiul reședință de județ, moderate de inspectorul școlar Galia Hrimiuc și inspectorul școlar general adjunct Crist...

BARIERA la punctele de trecere a frontierei de la Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut! (Vdeo)

astăzi, 14:18

Astăzi, în intervalul orar 8.00-13.00, la nivelul punctelor de trecere a frontierei Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut de la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției d...