Dan Diaconescu e in extaz: "PP-DD a devenit miezul clasei politice"! Ce ministere isi doreste

Dan Diaconescu e in extaz: "PP-DD a devenit miezul clasei politice"! Ce ministere isi doreste
Fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, a declarat miercuri ca formatiunea sa a devenit "miezul actualei clase politice", dupa ce premierul Victor Ponta a spus ca este posibil ca PP-DD sa primeasca un minister.

"In plan local, fara alesii PP-DD nu se mai poate guvernare in 34 de judete. Avem 4.000 de alesi locali si sedintele nu se mai pot organiza. Brusc, partidul nostru a devenit miezul actualei clase politice", a afirmat Dan Diaconescu, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Intrebat ce minister isi doreste, din Guvernul Ponta, omul de televiziune a raspuns: "Doresc ca eu, personal, prin prietenii mei din strainatate, sa construiesc o autostrada de la Nadlac. Pentru asta imi doresc Ministerul Transporturilor, Ministerul Diasporei - sa aducem oamenii acasa", a mai declarat Dan Diaconescu.

Acesta a precizat ca a rugat toti liderii politici "sa vina intr-o alianta anti Basescu", astfel ca acesta sa fie impiedicat sa fie numit premier, dupa terminarea mandatului.

"Eu propun clasei politice sa faca un fel de pact, contract, in vederea imposibilitatii accesului domnului Basescu la functia de premier. Nu are de-a face cu persoana domnului Basescu, ci are de-a face cu un principiu, care sa vizeze pararea la functiile publice a oamenilor care au fost deja", a subliniat Dan Diaconescu.

Omul de televiziune a afirmat ca nu l-a facut "saltimbanc" pe Victor Ponta, ci "mega-ciocoi", ca si pe presedintele Traian Basescu.

"Pana acum ne-au raspuns premierul si, ca o simpla discutie, cei de la PDL. (...) Doresc sa semnam un protocol de colaboare daca dl Ponta imi accepta mie o mica parte macar, daca nu o mare parte din cele 100 de puncte pe care le clamez", a spus fondatorul PP-DD, acesta enumerand, printre cerinte, votul obligatoriu, anularea taxei radio-tv, aducerea romanilor din strainatate acasa sau interzicerea exploatarii gazelor de sist, "lucruri de bun-simt, pe care ni le-au promis".

Dan Diaconescu a lasat totusi o portita de negociere si cu alte partide: "Daca vor veni colegii din PNL sau PDL sa ne propuna mai multe puncte, evident ca vom discuta si cu ei".

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Partidul Poporului Dan Diaconescu ar putea primi un minister in cadrul guvernului: "Este posibil acest lucru. (...) Luni vom decide care e propunerea finala".

Liderii PSD si PP-DD s-au intalnit, miercuri, la Palatul Parlamentului, din partea Partidului Poporului la negocieri fiind prezenti presedintele Simona Man si secretarul general al partidului, in timp ce social-democratii i-au trimis pe primii doi oameni ai formatiunii, Victor Ponta si Liviu Dragnea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
6

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
37

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
51

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...