Daily Mail: Printul Charles ar putea deveni rege al Romaniei

Printul Charles al Marii Britanii, deja cel mai longeviv mostenitor de tron din istoria Regatului Unit, ar putea fi tentat sa se lase incoronat ca rege al Romaniei, scrie astazi cotidianul britanic DailyMail. Publicatia porneste de la speculatii din presa si realizeaza un material intitulat "Printul Charles ar putea deveni in final rege.... al Romaniei".

"Deci, daca printul Charles se plictiseste sa astepte sa urce pe tronul Marii Britanii, el ar putea fi tentat sa se lase incoronat rege Carol al III-lea", comenteaza Daily Mail, notand ca Charles este deja cel mai longeviv mostenitor la tron din istoria Marii Britanii.

"Regele Mihai a fost fortat sa abdice de catre comunisti, care au amenintat ca vor comite executii in masa, daca va refuza sa se retraga. Romania a indurat apoi zeci de ani de comunism, mai ales sub conducerea lui Nicolae Ceausescu, care a condus tara cu o mana de fier din 1965 pana la executia din 1989", aminteste cotidianul.

"Este putin probabil ca Charles sa fie luat in serios ca eventual pretendent la tron, pentru ca regele Mihai este in viata - desi este in varsta, avand 90 de ani - si are familia sa. In pofida reintroducerii democratiei, in ultimii ani s-au inregistrat insa tot mai multe apeluri in Romania penru reinstaurarea monarhiei. Si dupa ce s-a aflat intr-un interviu, cu doar cateva saptamani in urma, ca Charles are legaturi de sange cu Vlad Tepes, numele sau a fost, in mod bizar, aruncat in joc", potrivit Daily Mail.

Insa ziarele locale au scris ca, in afara legaturii cu Vlad Tepes, mama printului Charles, regina, este inrudita cu fostul rege Mihai. Fabrica zvonurilor a fost alimentata si de faptul ca "puternicul" ministru al turismului si dezvoltarii, Elena Udrea, s-a dus la Londra saptamana trecuta pentru a se intalni cu Charles, la Clarence House, potrivit Realitatea Tv.

Intalnirea nu a fost facuta publica in avans, desi au fost date fotografii, iar "stralucitoarea" Udrea a vorbit despre gazda ei in termeni laudativi si a spus ca romanii ar trebui sa fie mai mult ca printul Charles si "sa-si aprecieze tara in care traiesc".

Ziarele au mers si mai departe, speculand ca Charles ar putea renunta la tronul Marii Britanii in favoarea fiului sau cel mare, William, si sa devina urmatorul rege al Romaniei. Ele sustin ca ideea are o asemenea baza incat acesta este motivul pentru care presedintele Traian Basescu a lansat o serie de atacuri la adresa regelui Mihai si a monarhiei in general.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost „întoarsă” de Botoșani. Ce a spus despre incidentul din tribune!

astăzi, 12:15

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. De cealaltă parte, Botoșani a rămas tot penultima, cu 8 puncte. Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fo...

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...