Dacă vă întoarceți în România și tranzitați țări care NU sunt exceptate de la izolare, intrați în carantină

Dacă vă întoarceți în România și tranzitați țări care NU sunt exceptate de la izolare, intrați în carantină

Cetăţenii care vin în România din ţările care nu se regăsesc pe lista celor pentru care a fost introdusă excepţia de la carantină şi izolare, dar care tranzitează state care sunt exceptate, au în continuare obligaţia izolării la domiciliu sau a carantinării, la cerere, a anunțat astăzi Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Excepţie fac cetăţenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi care petrec în ţările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România.

CNSU a aprobat lista statelor pentru care a fost introdusă excepţia de la carantină şi izolare pentru cetăţenii care vin în România.

Astfel, statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Iată și tările din Europa care deocamdată SUNT cu probleme: Belgia, Franța, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, Turcia.

Lista este actualizată săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16,00, în vederea introducerii în listă a unor noi ţări.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
757

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
72

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
297

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...