Cuvantul "tigan", interzis in Romania! Cei care il folosesc sunt pasibili de o amenda de 7.000 euro

Cuvantul "tigan", interzis in Romania! Cei care il folosesc sunt pasibili de o amenda de 7.000 euro
Amenda pentru pronuntarea cuvantului "tigan" a crescut, de peste 10 ori, la inceputul acestei luni, in urma presiunii Uniunii Europene, care considera ca drepturile romilor sunt calcate in picioare in Romania.
 
De acum inainte va trebui sa aveti mare grija când vă adresaţi unei persoane de etnie romă cu apelativul "ţigan". Romii din România sunt "aparati" de amenzi de pana la 7.000 de euro de oricine care li se adresează cu termenul "ţigan".
 
Romii sunt protejati de Uniunea Europeană, care a obligat Guvernul României să mărească de 10 ori amenzile pentru cei care pronunţă cuvântul "ţigan", considerat jignitor şi discriminator.
 
Instituţia care îi amendează pe "discriminatori" se numeşte Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Aici romii, dar şi orice altă persoană care se consideră discriminată, se pot plânge, iar angajaţii statului român taie amenzi de mii de euro.
 
Amenda maximă pentru o persoană care discrimina era de 3.000 de lei până la începutul acestei luni, insa aceasta a crescut la 30.000 de lei. Instituţia care amendează a dat până acum sute de sancţiuni, cele mai multe de 1.000 de lei, unor persoane care au discriminat romii sau alte categorii de persoane.
 
Pentru o firma din Romania care discrimineaza "tiganii" sau alte persoane, din motive rasiale, sexuale sau legate de un anumit handicap, potrivit noii legi, care a mărit sancţiunile, amenda este de 25.000 de euro.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
105

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
62

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
67

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...