Cutremur la "Laurian", incendiu la Scoala 10!

Cutremur la "Laurian", incendiu la Scoala 10!
Importante forţe de intervenţie vor acţiona pentru salvarea şi evacuarea elevilor de la Colegiul Naţional "A.T.Laurian" de sub dărâmături, dar şi la Şcoala 10, unde clădirea a fost surprinsă de flăcări! Intervenţia va fi coordonată de prefectul Cristian Roman, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Din fericire, totul va fi o simulare!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani va organiza miercuri, 31 martie 2010, între orele 12.00 – 14.00, un exerciţiu specific de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, acţiune care se înscrie în programul anual de pregătire.

Vor fi simulate intervenţii pentru salvarea şi evacuarea elevilor Colegiului National "A.T. Laurian" rămaşi blocaţi sub dărâmături la etajul al II-lea al clădirii ca urmare a producerii unui cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter ce a afectat municipiul Botoşani.

De asemenea, va fi simulată intervenţia în caz de cutremur urmat de un incendiu la Şcoala nr. 10 din municipiul Botoşani, salvarea şi evacuarea elevilor din clădirea cuprinsă de flăcări.
Scopul aplicaţiei este de perfecţionare a deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative în situaţii de urgenţă.

Pe timpul desfăşurării exerciţiului se va urmări modul în care se respectă şi se aplică prevederile planurilor de cooperare existente precum şi nivelul de pregătire a forţelor participante.

"La acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale situaţiilor prezentate vor participa forţe şi mijloace din cadrul ISU Botoşani, echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, grupe de intervenţie aparţinând Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani şi Poliţia Comunitară, echipe de intervenţie din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică, echipe de voluntari de la Filiala de Cruce Roşie Botoşani, specialişti de la E-ON Moldova şi E-ON Gaz, S.C. Apa Grup şi Serviciul Control Calitate Lucrări în Construcţii nr. 1 Botoşani", precizează plt. Dorina Lupu, subofiter relatii publice in cadrul IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
246

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
107

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
341

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...