CUTREMUR în presa din România. Patronul unui trust media, REŢINUT miercuri noapte de DNA!

CUTREMUR în presa din România. Patronul unui trust media, REŢINUT miercuri noapte de DNA!
Omul de afaceri Remus Truică, fost consilier al lui Adrian Năstase, şi Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, au fost reţinuţi de DNA Braşov într-un dosar privind retrocedările ilegale de terenuri, al cărui prejudiciu calculat de procurori depăşeşte 100 de milioane de euro. În aceeaşi cauză este cercetat şi patronul Evenimentului Zilei, Dan Andronic, adus şi el la audieri cu mandat şi reţinut în cursul nopţii. Andronic a fost şi el consultant al foştilor premieri Năstase şi Tăriceanu. În dosar este implicat şi printul Paul Lambrino care nu a mai ajuns la DNA Braşov, făcându-i-se rău pe drum şi fiind internat în spital.

Procurorii DNA Braşov au emis, miercuri noapte, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Remus Truică, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri în Ilfov, după ce anterior îl reţinuseră, în aceeaşi cauză pe pe fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Marius Marcovici.

În dosar, este cercetat şi Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, care a fost sus cu mandat la audieri şi, potrivit televiziunilor de ştiri, reţinut şi el în timpul nopţii. Dezvoltatorul imobiliar Impact, Claudiu Lucian Mateescu, este şi el implicat în dosar fiind şi el sdus la audieri cu mandat, arata Gandul.info.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2006 - 2015. În această cauză, procurorii au făcut nouă percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile mai multor persoane. Procurorii au făcut percheziţii şi la locuinţa şi la o casă de vacanţă a lui Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei. Dan Andronic este asociatul majoritar al societăţii Editura Evenimentul şi Capital, care editeaza publicaţiile Evenimentul Zilei şi Capital, şi directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei.

În acest dosar privind retrocedări ilegale de terenuri au fost citaţi să se prezinte, miercuri, la DNA Braşov, pentru a da declaraţii, şi prinţul Paul şi soţia sa, prinţesa Lia, însă în drum spre Braşov prinţului i s-a făcut rău şi a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Numele prinţului Paul a fost menţionat şi în dosarul în care sunt acuzaţi Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Sturdza şi Dan Bengescu, pentru retrocedare ilegală de păduri, mai scrie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
17

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
35

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
145

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...