Cutremur de 5,2 grade in Spania - victime si pagube importante

Cutremur de 5,2 grade in Spania - victime si pagube importante
Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri dupa-amiaza, in Spania. Cel putin sapte oameni au murit, in urma seismului, si au fost inregistrate pagube materiale insemnate.

Seismul a fost precedat de un cutremur mai mic, de 4,7 grade pe scara Richter, scrie ABC.  Cutremurele s-au produs in Lorca, in regiunea Murcia, la o adancime de 10 kilometri.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 5-10 kilometri de orasul Lorca, aproape de autostrada, si s-a simtit in mai multe orase din regiune, printre care Murcia, Mazarron, Cartagena si Aguilas.



Seismul s-a simtit si in alte provincii precum Almeria si Albacete. Pana si in Madrid s-au inregistrat 25 de apeluri telefonice la numarul de urgenta 112, cetatenii madrileni anuntand ca au simtit o miscare seismica, scrie ziare.com.

In Lorca s-au daramat cel putin doua imobile pe Calle Galicia si multe alte cladiri au fost avariate in intreaga municipalitate. O persoana a murit in San Cristobal.

Multe cladiri sunt crapate si mii de oameni sunt pe strazi, panicati. Reteaua de telefonie mobila a cazut, la fel ca si sistemul de telefonie de urgenta, asaltat de apelurile cetatenilor afectati de seism.

Castelul istoric din Lorca a suferit si el daune, la fel ca si biserica Santuario de la Virgen de la Huerta si clopotnita bisericii San Diego. Si alte edificii de patrimoniu au fost avariate in regiune.

Guvernul din Murcia a implementat Planul de Urgenta nivelul 1 in caz de risc seismic. Autoritatile se asteapta ca bilantul victimelor sa creasca, pe masura ce echipele de interventie ajung la zonele cele mai afectate. Autoritatile au facut apel la calm.

Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a trimis unitati militare de urgenta in zona afectata de seism.


In data de 12 martie, un seism de 2,8 grade pe scara Richter s-a produs tot in Lorca. In ianuarie 2005, un cutremur de 4,7 grade care s-a produs in aceasta localitate a afectat mii de locuinte si a fost urmat de 500 de replici de intensitate mai mica.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
20

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
42

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
85

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...