Curtea de Conturi rămâne fermă: Cheltuielile cu sejurul lui Ţurcanu la mare, ilegale! Vezi ce va face Consiliul Judeţean

În urma discuţiilor ce au avut loc între auditorii Curţii de Conturi şi reprezentanţii Consiliului Judeţean, cei de la Curtea de Conturi şi-au menţinut punctul de vedere şi au apreciat ca fiind ilegale chetuielile din bani publici făcute de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, care a plecat anul trecut cu o parte dintre consilieri la cursuri de perfecţionare, pe litoralul românesc.

De asemenea, auditorii au imputat banii care au fost cheltuiţi pentru trimiterile poştale, dar şi pentru contractul încheiat de Consiliul Judeţean pentru monitorizarea presei.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu a anunţat că instituţia va contesta sumele imputate de Curtea de Conturi.

“Au rămas trei puncte la activitatea proprie, şi anume acea deplasare la mare, trimiterile poştale şi acel contract de monitorizare al presei. Acestea au rămas în discuţie şi vor fi contestate. La partea de unităţi subordonate, la Memorialul Ipoteşti a fost în discuţie că s-a publicat o revistă, iar la Centrul de Creaţie sunt câteva probleme vizavi de nişte cheltuieli făcute cu deplasările în străinătate a conducerii de acolo şi nişte cheltuieli făcute la un concurs la Dorohoi. La Memorial şi la Centrul de Creaţie vom solicita punctul de vedere al conducerii dacă contestă sau nu. La deplasarea la mare e vorba de suma de 19.000 de lei, apreciate ca fiind cheltuieli nelegale, trimiterile poştale 64.000 de lei, iar la contractul de monitorizare al presei au apreciat că s-a făcut printr-o instituţie Agerpres, şi erau şi consilierii preşedintelui care trebuiau să facă lucrul acesta, acolo sunt 18.000 de lei", a declarat Gheorghe Sorescu.

În cazul în care contestaţia va fi respinsă, Sorescu a precizat că se va ajunge în instanţă şi sumele vor fi imputate persoanelor care au fost responsabile cu aceste cheltuieli. 

 

Spune-ne opinia ta