Curtea de Conturi cere CJ recuperarea banilor plătiţi Geaninei Pintilii!

Curtea de Conturi cere reprezentanţilor Consiliului Judeţean recuperarea banilor care au fost plătiţi fostului director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Geanina Pintilii, şi pe care instituţia i-a plătit după ce aceasta a câştigat în instanţă reangajarea şi plata drepturilor financiare aferente perioadei în care nu a mai fost salariată a Direcţiei.

Genina Pintilii a fost disponibilizată în perioada când la conducerea Consiliului Judeţean era Mihai Ţâbuleac, acesteia fiindu-i desfăcut contractul de muncă în perioada î care se afla în concediu medical.

Reprezentanţii Curţii de Conturi au cerut recuperarea sumelor, invocând faptul că pentru aceeaşi perioadă s-au pltit salarii pentru aceeaşi funcţie, cea de director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri.

"În ceea ce privește disponibilizarea Geaninei Pintilii ei au un alt punct de vedere, ei spun că nu trebuiau să se dea în același timp două salarii. S-a constatat că ea era în concediu medical iar președintele CJ trebuia să vină în plenul județean să anuleze disponibilizarea ei și să o aducă înapoi la serviciu. Nefăcând acest lucru ei consideră că s-a făcut un prejudiciu și vor recuperarea sumei de 2 – 3 miliarde", a declarat Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean.

Florin Ţurcanu a mai spus că în primă fază va fi contestată decizia Curţii de Conturi, iar dacă CJ-ul nu va avea câştig de cauză se va încerca recuperarea sumelor de la persoanele care se fac responsabile de această situaţie.

"Ei spun să identificăm persoanele vinovate, spun că președintele este vinovat și să recuperăm banii. Deocamdată facem o contestație administrativă la Botoșani, după aia la Curte la București și dacă de acolo nu o să avem un răspuns favorabil mergem în instanță și cu Curtea dar mergem și cu persoanele care sunt responsabile", a completat Țurcanu.

Geanina Pintilii ocupă în prezent funcţia de şef serviciu învestiţii în cadrul Consiliului Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani pentru zilele orașului! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Căutând sponsorizări pentru Ziua Oraşului, un primar se decide să solicite o donaţie celui mai bogat patron din zonă. - Dumneavoastră ştiţi că mama mea e bolnavă şi că pensia ei nu...

Calendar ortodox, 9 octombrie: Sfântul Apostol Iacov al lui Alfeu; Sfântul Cuvios Andronic şi Atanasia

astăzi, 07:00

Sfântul Iacov al lui Alfeu a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. El nu trebuie confundat cu Iacov, „fratele Domnului”, Episcopul Ierusalimului şi ...

PSD Botoșani, Marius Constantin Budăi: „Oprim toată România pentru că domnul Ciucă nu stă bine în sondaje?”

Tuesday, 8 October 2024

„Liberalii au  greșit enorm când au anunțat că rup coaliția, dar rămân la guvernare. În fața unei asemenea contorsiuni logice, omul obișnuit are o singură explica...