Cursuri suspendate, ore si pauze mai mici - VEZI situatia la nivelul judetului Botosani!

Cursuri suspendate, ore si pauze mai mici - VEZI situatia la nivelul judetului Botosani!
Având în vedere instituirea codului portocaliu de ger în judeţul Botoşani, mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani au dispus măsuri de urgenţă pentru a se evita expunerea elevilor, dar şi a profesorilor, la frig.

Astfel, la Şcoala cu clasele I-VIII Cristeşti, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în cadrul Consiliului de Administraţie al şcolii s-a stabilit întreruperea cursurilor în perioada 31 ianuarie – 3 februarie 2012. În prezent, datorită reabilitării, elevii sunt dispersaţi la şcolile mici din localitatea Cristeşti şi Schit Orăşeni, iar microbuzul face faţă cu greu. În toate sălile de clasă sobele nu reuşesc să încălzească spaţiile cum trebuie, în condiţiile în care uşile şi geamurile sunt vechi şi nu sunt perfect etanşe. Orele vor fi recuperate pe parcursul lunii februarie, în cursul săptămânii, prin mărirea programului zilnic cu o oră.

La Şcoala cu clasele I-VIII Mihălăşeni, temperatura din sălile de clasă este improprie desfăşurării activităţii didactice (clădirea este foarte veche, nereabilitată, sălile de clasă sunt înalte, iar sobele nu reuşesc să asigure confortul termic), solicitând astfel suspendarea cursurilor în zilele de 31.01.2012-03.02.2012.

Şi la Şcoala cu clasele I-VIII "Mihail Sadoveanu" Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti, s-au dispus măsuri speciale. Pentru perioada 31.01.2012-03.02.2012, s-a cerut aprobare de la IŞJ ca programul şcolar să fie de la ora 9 şi terminarea lui la ora 16,30. Durata orelor să fie de 45 minute, cea a pauzelor de 5 minute.

La Grupul Şcolar "Al. Vlahuţă" Şendriceni, din cauza condiţiilor meteorologice lipsesc 18 elevi din care 6 elevi bolnavi şi 21 de copii la grădiniţă.

În structurile Truşeşti şi Ionăşeni, ale Grupului Şcolar "Demostene Botez" Truşeşti, din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă, s-a hotărât reducerea orelor de curs la 35 minute şi a pauzelor la 5 minute.

La Grupul Şcolar "Elie Radu", din Botoşani, în urma temperaturilor scăzute din sălile de clasă, s-a hotărât ca până vineri, 3 februarie, inclusiv, durata orei de curs să fie de 40 de minute, iar pauza de 5 minute.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

astăzi, 22:29
3

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
117

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
357

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...