Curs de încondeiat ouă oferit de OFL Botoşani

Curs de încondeiat ouă oferit de OFL Botoşani
Una din cele mai frumoase tradiţii pascale este încondeierea ouălelor. În dorinţa de a pune în valoare nepreţuitul tezaur al tradiţiilor nostre româneşti, Organizaţia Femeilor Liberale din Botoşani a organizat sâmbată, 27 aprilie, în faţa Muzeului Judeţean, un Curs gratuit de tehnică populară de încondeiat ouă.

Cursul a fost susţinut de 6 meşteri populari autentici: Ursuleanu Maria şi Tau Sofia din Bucecea, iar de la Ungureni au venit Aurica Cojocaru, Maria Zoiţan, Nicoleta Cojocaru şi Loredana Enăcache. În cadrul cursului au fost încondeiate 100 de ouă, numărul participanţilor depăşind această cifră.




Participanţii au fost de toate vârstele, dar cei mai receptici şi mai încântaţi să descopere vechile tradiţii româneşti, precum vopsirea oualelor cu ajutorul chişiţei, au fost copiii. Atmosfera a fost completată de melodiile populare interpretate de talentata fetiţă, Daliana Bejan.

Prezenţi la această acţiune au fost şi câţiva membri din biroul municipal al PNL, precum şi viceprimarul Viorel Iliuţă.

Deoarece acţiunea a avut un real succes, doamnele liberale din Botoşani, împreună cu preşedinta lor, consilierul local Cătalina Lupaşcu şi-au propus să repete expierenţa şi anul viitor, dar dublând numarul materialelor pentru încondeiat şi al meselor pentru cursanţi.





Scopul activităţii a fost de promovare în rândul botoşănenilor a unei activităţi interactive, interesante şi captivante, în vederea menţinerii frumoaselor tradiţii ocazionate de sărbătoarea Paştelui. “Închistrarea“ ouălelor reprezintă un obicei străvechi, ouălele încondeiate find o mărturie a datinilor, credinţelor şi obiceiurilor pascale şi un element de cultură spirituală.


Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
84

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
114

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
978

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...