Curatarea metalelor - trucuri eficace

Curatarea metalelor - trucuri eficace
Pasionatii de obiecte vintage si amatorii de bijuterii din argint stiu foarte bine ca metalele se oxideaza si isi pierd stralucirea in timp.

Iata cateva trucuri pentru curatarea metalelor, astfel incat obiectele vechi sa prinda din nou viata!

Curatarea cuprului

 Pentru curatarea metalelor asemenea cuprului, exista produse speciale in comert, dar daca doresti sa folosesti o reteta naturala, te ajutam. Trebuie doar sa fierbi o jumatate de pahar de otet in care sa adaugi un pumn de sare grunjoasa.

Foloseste acest amestec pentru a freca obiectele de cupru, cu ajutorul unei perii. La final, clateste cu apa si sterge obiectele cu ajutorul unei carpe moi.

Curatarea argintului

 Pentru a reda stralucirea obiectelor si bijuteriilor din argint innegrite exista mai multe trucuri. Prima cauza a innegririi argintului este intrarea in contact a acestuia cu clorul, de exemplu la piscina.

Pentru curatarea argintului, foloseste o caserola din aluminiu sau acopera cu hartie din aluminiu interiorul unui vas pe foc. Adauga 3 linguri cu bicarbonat de sodiu la aproximativ 2 litri de apa.

Pune-ti bijuteriile si obiectele din argint in vas, avand grija sa nu se atinga unele de altele. Incalzeste apa timp de 15-20 minute, apoi clateste obiectele. Daca nu stralucesc indeajuns, poti apoi sa le freci cu bicarbonat. Asteapta 10 minute inainte de a clati bijuteriile.

 Atentie: acest procedeu nu poate fi aplicat pentru bijuteriile batute cu pietre. In acest caz, se recomanda sa te adresezi unei bijuterii. Magazinele specializate cu comertul bijuteriilor dispun de produse eficace pentru curatarea metalelor.

Curatarea cositorului

 Obiectele fabricate din cositor isi recapata stralucirea prin frecare cu o carpa imbibata in bere calda. Lasa-le apoi la uscat in aer liber si freaca-le cu o carpa moale.

 Poti sa folosesti si un cartof taiat in doua pentru curatarea cositorului, inainte de a-l face sa straluceasca prin frecare cu o carpa din lana.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
2

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
36

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
215

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...