Cuptoarele vechi din Centrul Vechi, acoperite cu sticla!

Cuptoarele vechi din Centrul Vechi, acoperite cu sticla!

   caietul.info

Reprezentantii Primariei Botosani, impreuna cu arhitectii, au hotarat ca solutia finala pentru conservarea vestigiilor descoperite in Centrul Vechi sa fie acoperirea acestora cu sticla. De altfel, aceasta este si solutia propusa de arhitectii botosaneni in cadrul unui concurs patronat de Ordinul Arhitectilor din Romania.

Viceprimarul Catalin Alexa a declarat ca in cursul zilei de miercuri a avut o intalnire cu arhitectii care se vor ocupa de amenajare, fiind stabilite ultimele detalii.

"Mergem pe solutia care a fost propusa la concurs si anume aceea de a acoperi cuptoarele cu sticla. Am avut niste discutii cu arhitectii, privind mai multe detaliile tehnice, de asigurare a microclimatului de acolo, cu o umiditate de 55% si o temperatura constanta de 20 de grade. Va fi amenajat si un mic muzeu, unde vor fi puse niste exponate descoperite in timpul lucrarilor", a precizat viceprimarul Catalin Alexa.

Lucrarile de amenajare vor fi realizate de firma Condacia, cea care a lucrat si la reabilitarea Centrului Vechi, iar finantarea va fi asigurata tot in cadrul proiectului care a vizat investitia din Centrul Istoric. 

Lucrarile vor incepe cat de curand.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
203

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
153

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1206

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...