Cuptoarele din Centrul Vechi, cuprinse de mucegai!

Cuptoarele din Centrul Vechi, cuprinse de mucegai!
Nici bine nu a fost amenajată cupola din sticlă care ar trebui să protejeze cuptoarele medievale din Centrul Vechi că au şi apărut problemele.

În interior a apărut condensul, geamurile de sticlă fiind mai mereu ude, iar pe jos a început deja să apară şi mucegaiul.

Reprezentanţii Primăriei spun că în interior urmează a fi montată o instalaţie care să menţină o temperature optimă, pentru a nu se degrada cuptoarele.

Până atunci încăperea este aerisită zilnic, iar un poliţist local păzeşte obiectivul.
 
“Am văzut şi eu acest lucru. Suntem în procedura în care încheiem contractul cu E.ON şi sperăm ca prin finalizarea acestui contract să putem prelua lucrarea, urmând ca în perioada imediat următoare să facem un acord de parteneriat cu cei de la Muzeul Judeţean, care ar trebui să ne sprijine în a monitoriza acea zonă, prin tot ceea ce ne va trebui ulterior“, a declarat viceprimarul Cătălina Lupaşcu.

Amenajarea cuptoarelor descoperite odată cu lucrările de reabilitare a Centrului Vechi s-a ridicat la aproape 400.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
17

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
32

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
388

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...