Cumnatul lui Adrian Nastase, urmarit penal in dosarul ASF

Cumnatul lui Adrian Nastase, urmarit penal in dosarul ASF
Dan Odobescu a fost chemat de procurori la audieri in dosarul Carpatica. Odobescu se disculpa si spune ca in calitatea sa de actionar nu avea cum sa savarseasca vreo fapta de coruptie si ca nu intelege de ce l-au chemat procurorii, potrivit romaniatv.net.

Dan Odobescu a fost audiat timp de o ora, iar la finalul audierii procurorii l-au anuntat ca s-a inceput urmarirea penala impotriva sa.

"Nu stiu cum sa fabrice un dosar si se chinuie. Asta e tot. Eu nu pot sa am nicio calitate. Sunt actionar intr-o firma, nu pot sa savarsesc o fapta de coruptie, nu am cum. Voturile le dau cum vreau eu, nu poate sa imi spuna nimeni nici mai la dreapta, nici mai la stanga. Nu-s director general ca ceilalti", a declarat Odobescu la iesirea de la audieri.

Dan Odobescu este cercetat in dosarul Carpactica - ASF, dosar in care este urmarit penal si fostul presedinte SF, Dan Radu Rusanu, procurorii avand informatii ca a stiut despre implicarea persoanelor din conducerea ASF in actiunile de favorizare a firmei Carpatica Asig, patronata de Ilie Carabulea.

In 10 februarie, procurorii DNA au solicitat Guvernului si Parlamentului documente cu privire la emiterea in anul 2013 a unei ordonante de urgenta privind functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Procurorii DNA verifica modul in care in anul 2013 a fost retras de la Senat un proiect de lege privind ASF, adoptat de Guvern sub forma unei ordonante de urgenta.

Detalii despre aceasta ordonanta de urgenta apar in referatul prin care DNA a solicitat instantei arestarea omului de afaceri Ilie Carabulea si a lui Marian Mirzac, membru neexecutiv in Consiliul de conducere al ASF.

Anchetatorii sustin ca Mirzac avea ca obiectiv crearea unui pol de influenta si ocuparea functiei de vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, situatie in care ar fi protejat mai bine interesele companiei de asigurari Carpatica Asig SA, controlata de Ilie Carabulea.

Mirzac si-ar fi folosit influenta politica pentru a promova o ordonanta de urgenta in Guvern, care avea ca obiectiv introducerea in legea de organizare a ASF a unor incompatibilitati, astfel incat sa-l determine pe Daniel Tudor sa demisioneze din functia de vicepresedinte al ASF.

In dosarul Carpatica mai sunt cercetati penal Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig, si Marian Mirzac, ambii arestati preventiv, Daniel Tudor, fost vicepresedinte al ASF, si Radu Mustatea, presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, urmarita penal este si Laura Chitoiu, sotia fostului ministru de finante Daniel Chitoiu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Laura Chitoiu, seful Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), s-a autosuspendat din functie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
13

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
70

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
114

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...