Cum vrea IŞJ Botoşani să reducă numărul profesorilor necalificaţi din şcoli

Şi în acest an şcolar, pe unele posturi din şcolile botoşănene se regăsesc cadre didactice necalificate.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Mihaela Huncă, susţine că s-a apelat la această categorie de cadre didactice doar acolo unde nu au fost găsite alte soluţii, dar susţine că în ultimii ani la nivelul sistemului de învăţământ din judeţ s-a redus numărul necalificaţilor.

“Prioritar am angajat cadrele didactice care sunt calificate şi doar în locurile în care nu am găsit soluţii am angajat cadre didactice suplinitoare necalificate, şi normal, conform metodologiei, au fost angajate prin concurs. Din rândul cadrelor didactice necalificate fac parte şi acele cadre didactice care sunt calificate pe o altă disciplină dar pentru care nu am avut să le oferim posturi pe calificare. Dacă ne uităm în fiecare an numărul de cadre didactice necalificate este mai mic şi sperăm să ajungem ca aceste cadre necalificate să nu le avem în sistem", a precizat Mihaela Huncă.

Potrivit şefei IŞJ, numărul necalificaţilor din învăţământ ar putea fi redus prin programe de reconversie, iar la Botoşani se are în vederea aplicarea unor astfel de programe.

“IŞJ şi-a propus şi promovarea programelor de reconversie pentru cadrele didactice, pe alte discipline decât cele pe care sunt specializate şi pentru care nu avem posturi să le oferim. De exemplu, dacă este numai pe fizică, să aibă şi chimie şi biologie. Sunt diverse programe de reconversie organizate de către universităţi", a completat inspectorul general al IŞJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectul „Rădăcini sociale: Dezvoltăm afaceri care contează”, promovat la Botoșani de către o asociație și o fundație! (foto)

astăzi, 20:28

Proiectul are ca scop sprijinirea dezvoltării durabile și incluzive în zonele rurale, iar acest lucru va fi realizat prin înființarea a 34 de întreprinderi sociale în mediul...

„Good lives”, proiectul Penitenciarului Botoșani care le oferă deținuților șansa la o viață normală!

astăzi, 19:03

 Tot în timp și cu răbdare, ne propunem să ajutăm și pe ceilalți să creadă, iar atunci când există deschidere și susținere din partea societății, persoana are toate șans...

Lângă noi: O mamă singură din Iași adună peturi și doze de la pelerinii veniți să se închine la moaște!

astăzi, 18:00

Profitând de numărul mare de pelerini care participă la eveniment, femeia de 37 de ani a început să adune PET-uri, sticle și doze aruncate de participanți, ducându-le la recicla...