Cum va fi vremea in urmatoarea saptamana. Vezi prognoza meteo

Cum va fi vremea in urmatoarea saptamana. Vezi prognoza meteo
Saptamana debuteaza cu vreme racoroasa, chiar rece in unele zone din vest, nord si centru, in timp ce in celelalte regiuni, luni si marti, regimul termic este mai apropiat de cel normal in ultima decada a lunii septembrie. 


Luni, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data in nord, in nord-vest dar si in centrul tarii in timp ce in celelalte regiuni regimul termic e mai apropiat de cel normal, vorbim despre maxime cuprinse in general intre 13 grade in Maramures, in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei  si 24 grade in sudul Munteniei si al Olteniei.  

Si tot in nord, in nord-vest si in centru se innoreaza pentru o buna parte a zilei si local, mai ales dupa-amiaza, ploua slab in timp ce in restul tarii doar izolat asteptam ploi slabe. Vantul sufla mai alert in unele zone, cu viteze mai mari in nordul Moldovei si la munte.   

In nordul si in centrul Moldovei innorarile sunt accentuate mai toata ziua, si ploua slab mai ales in nordul regiunii. In aceste conditii dupa-amiaza in termometre nu aduna mai mult de 17 grade in Bacau, 16 grade la Iasi si 15 grade la Suceava si Botosani, cu 4-5 grade mai rece decat in mod normal la aceasta data, dar vantul pune si el umarul la scaderea temperaturilor resimtite.   

Marti, vremea ramane racoroasa in vestul, in centrul si nordul tarii, unde sunt si mai multi nori si local ploi slabe. In celelalte regiuni cerul e variabil, asadar soarele se arata din cand in cand, iar temperaturile sunt mai apropiate de cele normale pentru aceasta data. Vor fi si innorari trecatoare insa doar izolat ploua slab, cu precadere in nordul Dobrogei. Vantul prinde putere in special in Moldova si in sudul Olteniei, iar pe crestele montane continua sa sufle cu putere. Maximele se vor situa in general intre 14 grade in nordul Moldovei si 25 grade in extremitatea sudica a tarii.  

Miercuri, vremea se incalzeste usor in majoritatea regiunilor si va fi predominant frumoasa, cu mai mult soare decat nori. De aceasta data exceptie fac Moldova, estul Transilvaniei si nordul Dobrogei, unde e mai racoare. Si tot aici norii se aduna tempoarar pe cer insa doar pe arii restranse ploua slab. Vantul sufla mai alert in est si la munte. Maximele termice prognozate de catre meteorologi  pleaca de la 14, 15 grade in Subcarpatii Moldovei si ajung la 28 grade in Lunca Dunarii.  

Joi vremea continua sa se incalzeasca in toata tara, meteorologii anunta chiar maxime de vara in sudul tarii. Vorbim asadar despre maxime ce pleaca de la 16, 17 grade in nordul extrem al Moldovei si ajung chiar la 29, 30 grade in extremitatea sudica a Munteniei si a Moldovei.  Va fi si o vreme destul de frumoasa, doar in nord si in centru se aduna mai multi nori si ploua pe arii restranse.

De vineri pana duminica insa vremea schimba din nou foaia. Temperaturile scad din nou,  maximele vor fi in general intre 14 si 25 grade, chiar mai mici duminica in nordul Moldovei. Vineri ploua slab in in sud si in sdu-vest, apoi ploile prefera jumatatea de nord a tarii, potrivit rtv.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
29

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
19

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
38

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...