Cum va fi vremea in iarna aceasta?

Cum va fi vremea in iarna aceasta?
Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat luni prognoza pentru cele 3 luni de iarna, pe baza informatiilor de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) privind regimul termic mediu al aerului si precipitatiile lunare.

Astfel, pentru intervalul decembrie 2010 – februarie 2011, informatiile de la Centrul European estimeaza pentru Romania urmatoarele:

-in luna decembrie 2010: regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta valori apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, iar local in sudul tarii valorile termice se pot situa sub mediile multianuale lunare. Sub aspect pluviometric, cantitatile de precipitatii vor fi in general normale pe aproape intreg teritoriul tarii, iar local in sud-vest si nord-vest, sub normele lunare.

-in luna ianuarie 2011: temperatura medie lunara a aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, local in sudul tarii fiind posibile valori mai ridicate decat mediile multianule lunare. Cantitatile de precipitatii lunare vor fi apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in vestul si sud-estul tarii acestea se pot situa sub normele climatologice lunare.

-in luna februarie 2011: regimul termic al aerului va inregistra valori apropiate de normele climatologice lunare in majoritatea regiunilor. Precipitatiile lunare pot fi apropiate de normele climatologice lunare in cea mai mare parte a zonelor, iar local in vestul tarii vor fi posibile cantitati de precipitatii peste mediile multianuale lunare.

"Precizam faptul ca, aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv. Prognoza meteorologica sezoniera se elaboreaza cu anticipatie de 1-3 luni avand un caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%. De aceea, aceste estimari sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) si mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%", se arata in comunicatul de presa al ANM.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
12

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...

Blocada polițiștilor a lăsat 7 șoferi fără permis în trei localități din Botoșani!

astăzi, 18:02
50

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale în cadrul planului de activitate Blocada, acționând în sistem integrat  împreună...

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
54

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...