Cum traieste cel mai bogat om din lume si care este filosofia sa

Cum traieste cel mai bogat om din lume si care este filosofia sa
Mexicanul Carlos Slim este fara doar si poate cel mai bogat om din lume, potrivit topul Forbes, si are toate sansele ca si in acest an sa ramana ocupantul acestei pozitii. Dincolo de numele sau, pe care cu siguranta l-ati auzit, se stiu destul de putine lucruri despre miliardarul care uimeste cu cele 70 de miliarde facute si cu viata destul de putin complicata pe care o duce. Esti curios sa stii cum traieste cel mai bogat om din lume si care este filosofia sa de viata?

Sa va introducem putin in viata celui mai bogat om din lume: are un Mercedes 4X4, pe care il conduce singur, si locuieste intr-o casa destul de simpla, cu sase dormitoare.
 
Desi si-ar permite sa cumpere orice produs de lux sau chiar o casa de moda intreaga, Carlos Slim prefera sa poarte un costum Brioni, un ceas simplu cu o curea de piele si pantofi, asa cum poarta si multi alti oameni de afaceri din Mexic.
 
Marea pasiune a miliardarului mexican si marele sau "moft", pe care cel mai probabil si-ar da toti banii, daca acest lucru ar fi posibil, este ARTA.
 
Recent, miliardarul si-a deschis chiar un muzeu in Mexico City si asta arata cat de mare este pasiunea sa. Slim este, asa cum este si normal, un pasionat colectionar si are peste 700 de milioane de dolari investiti in opere de arta.
 
Care sunt artistii care ii plac lui Slim? Michelangelo, Van Gogh, Renoir sau El Greco se numara cu siguranta printre cei mai iubiti.
 
O alta pasiune a sa sunt sculputurile francezului Auguste Rodin.
 
Pe locul doi la pasiunile omului de afaceri, nu avem ce face si trebuie sa trecem trabucurile cubaneze.


Carlos Slim este destul de restras si uneori a primit critici din cauza asta. In acelasi timp, miliardarul ets efoarte legat de familia sa si de istoria acesteia, desi este fiul unui imigrant libanez.
 
Slim pastreaza si acum casa in care a copilarit, un conac cu doua etaje, construit cu influente gotice sin  din cand in cand, la momente speciale, familia sa se reuneste acolo.
 
Va prezentam mai jos cateva dintre declaratiile sale despre mediul de busines:
 
"Averea este ca o livada", spunea Carlos Slim intr-un interviu acordat Reuters.
 
"Trebuie sa imparti fructul, nu livada. Ceea ce trebuie sa faci cu livada este sa o cresti, sa reinvestesti pentru a o face mai mare sau sa o dezvolti in alte zone".
 
"Saracia nu poate fi rezolvata prin donatii".
 
"Conceptul dupa care ne ghidam este acela al rezolvarii problemelor si a cauzelor acestora, nu a daruirii precum Mos Craciun".
 
"Curajul m-a invatat ca indiferent cat de grava este o criza, Mexicul nu va disparea niciodata, si daca o sa am incredere in tara, orice investitie va da in final roade".


"Cele mai scumpe lucruri din lume le primesti gratis.


Cum si-a facut afacerea?
 
Fiul unui imigrant din Liban, omul de afaceri mexican este de profesie inginer contructor si inainte de a deveni antreprenor a ocupat mai functii de conducere in cadrul mai multor multinationale sau in cadrul burselor regionale.
 
Companiile lui Slim domina industria de telecomunicatii din Mexic si sunt prezente in mai multe tari de pe continentul american.
 
Afacerile sale sunt in domenii dintre cele mai diverse. Construieste platforme petroliere offshore, vinde CD-uri, face comert, da credite si vinde asigurari, este prezent in industria miniera, in constructia de sosele, baraje si asa mai departe, dar si in productia de tutun.
 
Modelul sau de business este relativ simplu. Cumpara la preturi mici companii cu probleme sau care ar putea fi mai mult dezvoltate si le pune pe picioare.

 

incont.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
15

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
53

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
101

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...